Certificat energetic Tulcea

Pagina vizitata de 1.848 ori din data de 3 Aprilie 2020

Naum Cosmin – Auditor energetic

Telefon: 0756.190-108;
Email: naum_cosmin_m [at] yahoo.ro

Despre: Auditor energetic autorizat intocmesc rapid si profesionist certificate energetice in Tulcea si zonele invecinate. Ofer tarife competitive, preturile variaza in functie de suprafata si destinatia imobilului in cauza. Pentru a va putea face o oferta de pret rapida, va rog sa ma contactati telefonic, sau trimiteti-mi un mesaj si va apelez eu inapoi.

Formular cerere oferta online:

  Numele Dvs (necesar)

  Adresa de email (necesara)

  Nr de telefon (necesar)

  Tip imobil (necesar)

  Alte detalii (ex: localitate)


  Informatii utile

  Ce este un certificat energetic

  Certificat Energetic TulceaCertificatul de performanta energetica (certificat energetic) este un document, cu valabilitate de 10 ani, care atesta performanta energetica a constructiilor (cladirilor).

  Desigur ca sunteti familiarizati cu clasele energetice de la electrocasnice. Ceva asemanator este si in cazul cladirilor.

  Acestea se impart in clase energetice, de la A la G, unde in clasa A sunt cele mai performante cladiri din punct de vedere energetic.

  Acest document se obtine de catre proprietar/investitor/administratorul cladirii/unitatii de cladire.

  Obligativitatea detinerii unui certificat energetic

  Obligativitatea detinerii acestui document a fost introdusa prin Legea 159 /2013, care modifica Legea nr. 372/2005.

  Este obligatoriu sa detineti un certificat energetic pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore.

  In cazul lipsei unui astfel de document la incheierea unei vanzari-cumparari, contractul este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta.

  Detalii suplimentare pot sa va furnizeze specialistii in domeniu, auditorii energetici atestati.

  Auditori energetici atestati

  Conform legii, acest certificat energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati.

  Acestia sunt incadrati in gradele profesionale I sau II.

  Legislatia privind certificatul energetic

  Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

  Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

  Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

  Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea afisarii certificatului energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat..

  De asemenea, tot prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare in perioada de valabilitate a certificatului energetic a recomandarilor stabilite in acest certificat de performanta energetica.

  Amenzile pentru neafisarea certificatului energetic in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

  Cine doreste, poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA): detalii aici.

  In aceasta pagina puteti gasi informatii utile despre auditori energetici atestati si firme care elibereaza certificat energetic in Tulcea. Lista contine acei auditori energetici atestati si firme care au acceptat inscrierea pe acest website si care au trimis informatiile solicitate. Corectitudinea informatiilor din aceasta pagina depinde de cat de corecte au fost informatiile primite de la firme si auditorii energetici care s-au inscris. In cazul in care ati observat ca informatiile despre firma dumneavoastra contin date incorecte sau care trebuie actualizate, va rugam sa ne contactati pentru remedierea situatiei.

  Cuvinte cheie: certificat energetic Tulcea, certificat energetic.