Certificat energetic Timisoara si judetul Timis

 

i-CErtific – Audit energetic

Date de contact:

Scurta prezentare

i-CErtific.ro ofera servicii de audit energetic in Timisoara si Arad, precum si in localitatile invecinate acestora. Focusul nostru este pe satisfactia clientului, de aceea punem calitatea pe primul loc, avand in minte si bugetul clientului. Eliberam certificate energetice pentru toate tipurile de imobile

  • garsoniere
  • apartamente
  • case, vile
  • spatii comerciale, industriale etc.

Numar de auditori energetici atestati: 1;

Principalele localitati in care activeaza:

  • Timisoara, Lugoj, Dumbravita, Ghiroda, Chisoda, Giroc, Mosnita, Sag, San Mihai, Utvin, Remetea Mare, Recas, Buzias, Deta, Faget, Gataia, Jimbolia, Sannicolau Mare, Balint, Banloc, Carpinis, Cenad, Ortisoara, Sag, Teremia Mare, Topolovatu Mare, Varias, Voiteg, Jebel, Ciacova si orice alta localitate din judetul Timis, dar si in Arad.

Preturi

I-CErtific tinteste sa ofere cea mai buna calitate si profesionalism la preturi aliniate cu piata. Tarifele variaza in functie de locatia imobilului, suprafata, si diversi alti parametri tehnici. Va invitam sa ne contactati telefonic sau prin email pentru a ne oferi detaliile necesare astfel incat sa va putem face o oferta ferma de pret. Eliberarea certificatului de performanta energetica se face in maxim 48 de ore de la vizitarea imobilului si preluarea informatiilor necesare.

Program de lucru:

Echipa i-CErtific ca sta la dispozitie de Luni pana Sambata (inclusiv) in intervalul orar 08:00 – 22:00.

Pentru a solicita o oferta de pret, va rugam sa ne contactati telefonic, pe email, sau sa completati formularul de cerere.

  Informatii utile I: Este certificatul energetic obligatoriu? R: DA, acest document este obligatoriu conform legii in urmatoarele imprejurari:

  • atunci cand se vinde un imobil (apartament, casa, cladire, etc);
  • atunci cand se inchiriaza un imobil;
  • atunci cand se intabuleaza un imobil nou construit.

I: De unde se obtine / Cine elibereaza / De la cine cer certificatul de performanta energetica?

R: Acest act poate fi eliberat doar de catre auditori energetici autorizati MDRAP. Acestia trebuie sa viziteze imobilul in cauza, sa colecteze date specifice pe care apoi sa le prelucreze, iar apoi urmeaza eliberarea documentului.

I: Ce acte sunt necesare?

R: Persoana care doreste sa obtina un certificat energetic trebuie sa prezinte urmatoarele acte: copie dupa buletinul de identitate al proprietarului, actul de proprietate / extras de CF, planul releveu al cladirii, si anul punerii in functiune a cladirii (PIF). Acolo unde nu exista un plan releveu, el poate fi intocmit de auditorii din echipa i-CErtific.

I: Care este durata de valabilitate ?

R: Valabilitatea certificatului este de 10 ani de la data emiterii. In anumite conditii (lucrari majore de reabilitare, etc), se poate emite la cerere un nou certificat care sa reflecte imbunatatirile aduse imobilului.

Ce este un certificat energetic

Certificat EnergeticCertificatul de performanta energetica (certificat energetic) este un document, cu valabilitate de 10 ani, care atesta performanta energetica a constructiilor (cladirilor).

Desigur ca sunteti familiarizati cu clasele energetice de la electrocasnice. Ceva asemanator este si in cazul cladirilor.

Acestea se impart in clase energetice, de la A la G, unde in clasa A sunt cele mai performante cladiri din punct de vedere energetic.

Acest document se obtine de catre proprietar/investitor/administratorul cladirii/unitatii de cladire.

Obligativitatea detinerii unui certificat energetic

Obligativitatea detinerii acestui document a fost introdusa prin Legea 159 /2013, care modifica Legea nr. 372/2005.

Este obligatoriu sa detineti un certificat energetic pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore.

In cazul lipsei unui astfel de document la incheierea unei vanzari-cumparari, contractul este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta.

Detalii suplimentare pot sa va furnizeze specialistii in domeniu, auditorii energetici atestati.

Auditori energetici atestati

Conform legii, acest certificat energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati.

Acestia sunt incadrati in gradele profesionale I sau II.

Lista de auditori energetici atestati poate fi consultata pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice: lista auditorilor energetici atestati.

Legislatia privind certificatul energetic

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea afisarii certificatului energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat..

De asemenea, tot prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare in perioada de valabilitate a certificatului energetic a recomandarilor stabilite in acest certificat de performanta energetica.

Amenzile pentru neafisarea certificatului energetic in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

Cine doreste, poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP): detalii aici.