Certificat energetic Targu Mures

Pagina vizitata de 2.272 ori din data de 3 Aprilie 2020

Pe aceasta pagina puteti gasi informatii utile despre auditori energetici atestati si firme care elibereaza certificat energetic in Tg Mures. Pentru a-i putea gasi mai usor, am listat si datele lor de contact – adresa, telefon, email, website.

Majoritatea specialistilor din domeniu ofera eliberare de certificate de performanta energetice si servicii de audit energetic pentru diverse imobile: case, apartamente, vile, garsoniere, hale industriale, cladiri administrative etc.

Auditori energetici in Targu Mures

Deneb Cons SRL

Adresa: Tg Mures
Telefon: 0745.251-604
Email: andrei.tamas [at] denebcons.ro
Website: https://certificatenergetictargumures.weebly.com/


Formular cerere oferta online:

  Numele Dvs (necesar)

  Adresa de email (necesara)

  Nr de telefon

  Tip imobil

  Alte detalii


  Certificat energetic Targu Mures – Intrebari frecvente

  Care sunt actele necesare?
  1. Planul Releveu al Cladirii – In caz ca nu detineti unul, auditorii energetici il pot realiza pentru dumneavoastra.
  2. CF-ul Cladirii – pentru confirmarea adresei exacte.
  3. Anul PIF (anul punerii in functiune) – Daca nu il aveti , acesta poate fi identificat in Certificatul Fiscal obtinut de la primarie.

  Cat costa certificatul energetic?

  Pretul unui astfel de act difera de la localitate la localitate. In general, tarifele sunt calculate in functie de tipul imobilului si de marimea sa, si pleaca de la preturi de 100-120 de lei in unele zone, ajungand pana la 300-400 de lei in alte zone din tara pentru un apartament. Pentru cladiri cu suprafete mari, preturile sunt de obicei negociabile.

  Ce valabilitate are un certificat energetic?

  Documentul are o valabilitate de 10 ani din momentul eliberarii, data inscrisa de asemenea in act. Atunci cand la un imobil se fac unele lucrari majore de renovare care modifica parametrii masurati anterior, este nevoie de un alt certificat energetic.

  Cum se clasifica imobilele dupa performanta energetica?

  Dupa performanta energetica pe care o au, imobilele se pot incadra in 7 clase, de la clasa A – corespunzatoare consumului energetic cel mai redus, si ajungand la clasa G – caracterizata de cel mai mare consum specific de energie.

  Cum sa ne pregatim pentru obtinerea unui certificat energetic Tg Mures?

  Obtinerea unui certificat energetic este un proces important si necesar pentru proprietarii de cladiri. Acesta ofera informatii despre eficienta energetica a cladirii si contribuie la promovarea unui mediu mai durabil. Iata cateva sfaturi si etape pe care le puteti urma pentru a va pregati in mod corespunzator:

  Informati-va cu privire la legislatia specifica: Inainte de a solicita un certificat energetic, este esential sa va familiarizati cu legislatia specifica din Romania referitoare la cerintele si procedurile de obtinere a actului. Luati in considerare Legea nr. 372/2005 si orice alte reglementari specifice in vigoare.

  Gasiti un auditor energetic autorizat: Un auditor energetic autorizat este responsabil de realizarea acestui document. Asigurati-va ca alegeti un auditor cu experienta si acreditat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Puteti accesa lista auditorilor energetici autorizati pe site-ul MDRAP.

  Colectati documentele necesare: Pentru a pregati dosarul pentru un certificat energetic Targu Mures, va trebui sa colectati anumite documente si informatii. Iata cateva dintre acestea:

  • Actul de proprietate al cladirii sau documentele de inchiriere
  • Planurile si schitele cladirii
  • Facturile de energie electrica si gaz, daca sunt disponibile
  • Specificatii si date tehnice despre sistemul de incalzire, racire, iluminat si ventilare al cladirii
  • Informatii despre materialele si izolatia termica utilizate in constructie

  Efectuati eventualele imbunatatiri necesare: Daca cladirea dvs. are o performanta energetica scazuta, puteti lua in considerare efectuarea unor imbunatatiri pentru a imbunatati eficienta energetica. Acest lucru poate include izolarea termica, inlocuirea sistemelor vechi si ineficiente cu echipamente mai performante si utilizarea surselor de energie regenerabila.

  Programati o vizita de audit energetic: Dupa ce ati colectat toate documentele necesare si ati luat masurile de imbunatatire corespunzatoare, puteti programa o vizita de audit energetic cu auditorul ales. Auditorul va efectua o inspectie a cladirii si va colecta datele necesare pentru a intocmi certificatul energetic.

  Auditorul finalizeaza actul: Dupa finalizarea vizitei de audit si adunarea datelor necesare, specialistul efectueaza calculele necesare si intocmeste documentul.

  Urmata in mod corect, pregatirea pentru obtinerea unui certificat energetic Targu Mures poate fi un proces eficient si fara probleme. Acest document nu numai ca va ofera informatii valoroase despre eficienta energetica a cladirii, ci contribuie si la construirea unui mediu mai sustenabil si la reducerea costurilor de exploatare a cladirii pe termen lung.