Certificat energetic Targu Mures

Pagina vizitata de 1.519 ori din data de 3 Aprilie 2020

Pe aceasta pagina puteti gasi informatii utile despre auditori energetici atestati si firme care elibereaza certificat energetic in Tg Mures. Pentru a-i putea gasi mai usor, am listat si datele lor de contact – adresa, telefon, email, website.

Majoritatea auditorilor energetici ofera eliberare de certificate de performanta energetice si servicii de audit energetic pentru diverse imobile: case, apartamente, vile, garsoniere, hale industriale, cladiri administrative etc.

Auditori energetici in Targu Mures

Deneb Cons SRL

Adresa: Tg Mures
Telefon: 0745.251-604
Email: andrei.tamas [at] denebcons.ro


Formular cerere oferta online:

  Numele Dvs (necesar)

  Adresa de email (necesara)

  Nr de telefon

  Tip imobil

  Alte detalii


  Intrebari frecvente legate de certificat energetic

  Care sunt actele necesare?
  1. Planul Releveu al Cladirii – In caz ca nu detineti unul, auditorii energetici il pot realiza pentru dumneavoastra.
  2. CF-ul Cladirii – pentru confirmarea adresei exacte.
  3. Anul PIF (anul punerii in functiune) – Daca nu il aveti , acesta poate fi identificat in Certificatul Fiscal obtinut de la primarie.

  Cat costa certificatul energetic?

  Pretul unui certificat energetic difera de la localitate la localitate. In general, tarifele sunt calculate in functie de tipul imobilului si de marimea sa, si pleaca de la preturi de 100-120 de lei in unele zone, ajungand pana la 300-400 de lei in alte zone din tara pentru un apartament. Pentru cladiri cu suprafete mari, preturile sunt de obicei negociabile.

  Ce valabilitate are un certificat energetic?

  Documentul are o valabilitate de 10 ani din momentul eliberarii, data inscrisa de asemenea in certificat. Atunci cand la un imobil se fac unele lucrari majore de renovare care modifica parametrii energetici masurati anterior, este nevoie de un alt certificat energetic.

  Cum se clasifica imobilele dupa performanta energetica?

  Dupa performanta energetica pe care o au, imobilele se pot incadra in 7 clase, de la clasa A – corespunzatoare consumului energetic cel mai redus, si ajungand la clasa G – caracterizata de cel mai mare consum specific de energie.
   

  Informatii utile despre certificatul energetic

  Ce este un certificat energetic?

  Certificatul de performanta energetica (certificat energetic) este un document, cu valabilitate de 10 ani, care atesta performanta energetica a constructiilor (cladirilor).

  Desigur ca sunteti familiarizati cu clasele energetice de la electrocasnice. Ceva asemanator este si in cazul cladirilor.

  Acestea se impart in clase energetice, de la A la G, unde in clasa A sunt cele mai performante cladiri din punct de vedere energetic.

  Acest document se obtine de catre proprietar/investitor/administratorul cladirii/unitatii de cladire.

  Obligativitatea detinerii unui certificat energetic

  Obligativitatea detinerii acestui document a fost introdusa prin Legea 159 /2013, care modifica Legea nr. 372/2005.

  Este obligatoriu sa detineti un certificat energetic pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore.

  In cazul lipsei unui astfel de document la incheierea unei vanzari-cumparari, contractul este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta.

  Detalii suplimentare pot sa va furnizeze specialistii in domeniu, auditorii energetici atestati.

  Auditori energetici atestati

  Conform legii, acest certificat energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati.

  Acestia sunt incadrati in gradele profesionale I sau II.

  Legislatia privind certificatul energetic

  Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

  Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

  Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

  Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea afisarii certificatului energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat..

  De asemenea, tot prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare in perioada de valabilitate a certificatului energetic a recomandarilor stabilite in acest certificat de performanta energetica.

  Amenzile pentru neafisarea certificatului energetic in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

  Cine doreste, poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA).

  Etichete pagina: certificat energetic Targu Mures, certificat energetic.