Certificat energetic Targu Jiu si judetul Gorj

 

Ing. Petre Praporgescu – Auditor energetic pentru cladiri

 

Contact:

Telefon: 0765.688-089; 0788.009-630

Email: auditor.energ@gmail.com

Formular contact / cerere oferta: Click aici

Despre mine:

Sunt un partener profesionist si de incredere in industria de audit energetic. Preturile oferite sunt competitive, la nivelul pietei actuale, iar serviciile sunt oferite prompt, rapid si cu maxima seriozitate. Pentru intocmirea de certificat energetic, ing. Petre Praporgescu este partenerul de incredere pe care il cautati.

 

 

Grade profesionale: gradul I;

Numar de auditori energetici atestati: 1;

Principalele localitati in care activeaza:

Ing. Petre Praporgescu ofera servicii de audit energetic in urmatoarele localitati:

  • Tg Jiu
  • Tg Carbunesti
  • localitati invecinate

Preturi certificat energetic:

  • Tarifele oferite sunt negociabile in functie de tipul imobilului si suprafata. Pentru un pret exact, va invitam sa ma contactati telefonic, email sau prin formularul de comanda pentru a transmite toate datele necesare.

Program de lucru: Luni – Vineri: 09:00 – 18:00; Sambata si Duminica: inchis.

Formular contact / Cerere de oferta:

Numele Dvs (necesar)

Adresa de email (necesara)

Nr de telefon (necesar)

Tip imobil (apartament, casa, cladire, etc)

Alte detalii

Informatii utile

Ce este un certificat energetic

Certificat Energetic Targu JiuCertificatul de performanta energetica (certificat energetic) este un document, cu valabilitate de 10 ani, care atesta performanta energetica a constructiilor (cladirilor).

Desigur ca sunteti familiarizati cu clasele energetice de la electrocasnice. Ceva asemanator este si in cazul cladirilor.

Acestea se impart in clase energetice, de la A la G, unde in clasa A sunt cele mai performante cladiri din punct de vedere energetic.

Acest document se obtine de catre proprietar/investitor/administratorul cladirii/unitatii de cladire.

Obligativitatea detinerii unui certificat energetic

Obligativitatea detinerii acestui document a fost introdusa prin Legea 159 /2013, care modifica Legea nr. 372/2005.

Este obligatoriu sa detineti un certificat energetic pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore.

In cazul lipsei unui astfel de document la incheierea unei vanzari-cumparari, contractul este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta.

Detalii suplimentare pot sa va furnizeze specialistii in domeniu, auditorii energetici atestati.

Auditori energetici atestati

Conform legii, acest certificat energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati.

Acestia sunt incadrati in gradele profesionale I sau II.

Lista de auditori energetici atestati poate fi consultata pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice: lista auditorilor energetici atestati.

Legislatia privind certificatul energetic

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea afisarii certificatului energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat..

De asemenea, tot prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare in perioada de valabilitate a certificatului energetic a recomandarilor stabilite in acest certificat de performanta energetica.

Amenzile pentru neafisarea certificatului energetic in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

Cine doreste, poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP): detalii aici.