Certificat energetic Suceava

Pagina vizitata de 2.015 ori din data de 3 Aprilie 2020

Aveti nevoie de audit sau certificat energetic in Suceava, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit! Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti auditori energetici)

 

Audit energetic in Suceava

  • Alegeti pretul care va convine
  • Serviciu de ofertare gratuit
  • Economie de bani si timp
  • Simplu si comod
  • Experti verificati
  • Ofertare rapida
  • Garantii multiple

Ce este un certificat energetic?

Certificatul de Performanta Energetica este un document informativ cu caracter obligatoriu care indica performanta energetica a unei cladiri in functie de sistemele sale care consuma energie, cum ar fi incalzirea, apa calda, menajeria, iluminarea si ventilarea. Valorile sunt calculate in conformitate cu reglementarile tehnice in vigoare, si permit proprietarilor de cladiri sa faca comparatii intre performantele energetice a diferitor imobile.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale obtinerii acestui document a unei locuinte este ca va permite o evaluare mai precisa a valorii locuintei – locuintele cu note energetice mai mari vor fi mai scumpe deoarece sunt mai usor de intretinut decat cele cu note energetice mai mici.

Cand avem nevoie de un certificat energetic Suceava?

El este necesar pentru vanzarea sau cumpararea unui imobil, fiind un document informativ pentru persoana care cumpara imobilul. Cu toate acestea, deoarece fara el notarul nu poate incheia actul de vanzare sau cumparare, este o cerinta obligatorie. Acest document practic arata ca casa are instalatiile necesare pentru incalzire, apa calda si iluminat, cand intabularea este in discutie.

Legislatie

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

  • Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor (Click aici pentru a descarca in format pdf de pe site-ul Ministerului);
  • Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 – privind performanta energetica a cladirilor (Click aici pentru a descarca in format pdf de pe site-ul Ministerului);
  • Legea nr. 159/2013 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor (Click aici pentru a descarca in format pdf de pe site-ul Ministerului, care prevede obligativitatea afisarii acestui certificat energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat.

De asemenea, prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare – in perioada de valabilitate a acelui certificat energetic – a recomandarilor stabilite in document. Amenzile pentru neafisarea lui in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

Cine doreste mai multe informatii in vederea obtinerii unui certificat energetic poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA).

Etichete pagina: certificat energetic Suceava.