Certificat energetic Pitesti si judetul Arges

PFA Stanciu Liana

Grade profesionale auditori energetici atestati: Gradul I;

Numar de auditori energetici atestati: 1;

Principalele localitati in care activeaza: Pitesti, Mioveni, Campulung, Costesti, Curtea de Arges si alte localitati din judetul Arges.

Date de contact:

  • Telefon: 0756.969.218;
  • E-mail: office @ certificatenergetic-pitesti.ro;

Cat costa un certificat energetic in Pitesti?

Elaboram certificate energetice, audit energetic, studiu NZEB pentru apartamente, vile, hale industriale, spatii comerciale, incepand cu 190 lei, in termen de 8 ore:

  • case: incepand de la 290 lei.
  • birouri, hale, spatii comerciale: intre 0,6 – 5 lei mp.
Scurta prezentare: Experienta acumulata in 8 ani cu sute de certificate realizate va ofera garantia calitatii serviciilor oferite.
Program de lucru: luni – vineri: 9:00 – 19:00.

Informatii utile

Ce este certificatul energetic?

Certificatul energetic este acel document fara de care nimeni nu poate vinde, cumpara sau inchiria o locuinta. De fapt, este acel document care atesta nivelul de consum din punct de vedere energetic al unei cladiri, pe cat de util pe atat de necesar.

Inexistenta acestui document la o tranzactie imobiliara poate atrage nulitatea actelor de vanzare-cumparare

Certificatul energetic este obligatoriu

In ultimii ani, legislatia referitoare la obtinerea acestui act s-a schimbat, iar azi, el a devenit obligatoriu – potrivit Legii 159/2013. In cazul in care vanzatorul si cumparatorul, deopotriva, nu au tinut cont de faptul ca un asemenea document este absolut necesar pentru valabilitatea tranzactiei, actul se va declara nul si poate fi atacat in instanta. Pentru a nu ajunge la astfel de actiuni, persoanele care vand si persoanele care cumpara trebuie sa tina cont de faptul ca acest document este obligatoriu – in mod similar si pentru inchiriere.

Certificatul energetic Pitesti se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la momentul incheierii contractului de inchiriere sau de vanzare-cumparare. Potrivit Directivei 2010/31/UE a Parlamentului European toate statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa stabileasca un sistem de certificare energetica a cladirilor. In Romania, doua legi reglementeaza acesta sistem: Legea 372/2005 si Legea 159/2013 – cea din urma prevede obligativitatea sa.

Cine elibereaza acest document?

Orice act de vanzare-cumparare se face si pe baza certificatului energetic elaborat de o echipa de specialisti in domeniu – auditori energetici avizati. Este vorba de companii specializate in acest sens care pun la dispozitia clientilor toate informatiile necesare pentru a obtine rezultate corecte si pentru a-si spori confortul propriu cu cheltuieli minime.

Un certificat energetic Pitesti ajuta in primul rand la determinarea pretului locuintei in mod corect. Astfel, casele care prezinta o nota de eficienta energetica mai ridicata, sunt preferate de cumparatori si de chiriasi. In functie de caracteristicile sistemului de constructie, de instalatii, prin acest act se realizeaza incadrarea fiecarei cladiri in parte in clase de performanta energetica si de mediu, si permite astfel cumparatorului sau chiriasului sa vada la cat se vor ridica toate cheltuielile lunare de intretinere si de ce suma va fi nevoie pentru a aduce locuinta in parametri optimi. Ceea ce inseamna ca un apartament cu o eficienta energetica mai scazuta poate sa coste mai putin insa, o data cu trecerea timpului sa consume mai mult. Certificatul de performanta energetica este util si necesar, incadrand cladirile in clase notate cu litere de la A (cea mai buna performanta) pana la G (unde sunt necesare interventii serioase).

In plus, documentul poate fi (si de regula este) insotit de recomandari de reducere a costurilor, astfel incat lumea sa stie la ce sa se astepte. Aceasta performanta reprezinta energia consumata in vederea incalzirii, prepararii apei de consum, ventilarii, racirii si iluminatului.

Factori decisivi pentru calcularea performantei energetice a unei cladiri

Performanta energetica a unei cladiri se face pe baza metodologiei de calcul bine stabilite si se calculeaza tinand cont si de izolatia termica, de amplasarea cladirii si de factorii climatici exteriori, de expunerea la soare, daca influenteaza cladirile invecinate sau nu, de sursele proprii de producere a energiei, daca acestea exista, si de climatul interior al cladirii. Toti acesti factori sunt extrem de importanti si sunt luati in considerare de catre profesionistii care ajuta la eliberarea unui certificat energetic Pitesti.