Certificat energetic Oradea

Cautati un auditor energetic pentru un certificat energetic sau audit in Oradea sau alte localitati din judetul Bihor, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Auditor energetic Florian Tirt sta la dispozitia Dumneavoastra pentru lucrari efectuate rapid si calitativ, la preturi avantajoase, in localitati din intreg judetul Bihor.

Pentru a va putea face o oferta de pret pentru un certificat energetic sau o lucrare de audit energetic, va rog sa ma contactati la telefon 0371786412 sau sa completati formularul de mai jos:

sau completati formularul de contact:

  Numele Dvs

  Adresa de email

  Nr de telefon

  Tip imobil

  Localitatea in care e situat imobilul

  Alte detalii (optional)

  Informatii utile

  Doriti sa vindeti sau sa inchiriati o locuinta? Atunci aveti nevoie de un Certificat de Performanta Energetica. Inainte de a va oferi posibilitatea de va realiza ieftin si rapid un certificat energetic Oradea, vom incerca sa va raspundem la cateva intrebari legate de acesta.

  Ce este acest document?

  Certificatul de performanta energetica al unei cladiri urmareste declararea si afisarea performantei energetice a cladirii, prezentata intr-o forma sintetica unitara, cu detalierea principalelor caracteristici ale constructiei si instalatiilor aferente acesteia, rezulatate din analiza termica si energetica.

  Un certificat energetic este un document oficial, din care reiese nota energetica ce caracterizeaza consumul de energie al cladirii. Similar celor de pe aparatura electrocasnica, acest document incadreaza cladirea intr-una din cele sapte clase energetice, pornind de la clasa A caracterizata prin consumul cel mai scazut de energie, respectiv un consum de pana in 125 de kWh/mp/an, pana la clasa G corespunzatoare celui mai ridicat consum specific de energie, respectiv un consum de peste 820 kWh/mp/an. Domeniul de notare al cladirii analizate este cuprins de la 20 la 100. Nota se calculeaza dupa un criteriu bine stabilit si este cu atat mai mare cu cat cladirea are o eficienta energetica ridicata.

  Conform legii 372 / 2005 orice tranzactie imobiliara (vanzare / cumparare sau inchiriere de apartamente, case, cladiri etc.) va fi insotita de Certificatul de Performanta Energetica, solicitat de notar, de banca creditoare sau de circa financiara care inregistreaza contractul de inchiriere.

  Ce este performanta energetica?

  Performanta energetica a cladirii/unitatii de cladire este exprimata, in principal, prin urmatorii indicatori de performanta:

  • a) clasa energetica;
  • b) consumul total specific de energie;
  • c) indicele de emisii echivalent CO2.

  La ce foloseste?

  Pe langa rolul juridic, un certificat energetic Oradea indica actualului si viitorului proprietar costurile de exploatare ale imobilului.

  Contrar asteptarilor, un imobil cu o clasa energetica mai buna nu este mai β€œcalduros” decat unul clasificat mai slab, ci cel ce il utilizeaza va consuma mai putina energie pentru a-l incalzi.

  Potentialul cumparator sau chirias va avea – cu ajutorul acestui act – un tablou al cheltuielilor de intretinere (energie termica, apa calda si curent electric) pe care va trebui sa le faca pentru a aduce imobilul la parametrii doriti.

  Cand am nevoie de el?

  Incepand din Iulie 2013 a devenit obligatorie – conform Legii nr. 372/ 2005 – intocmirea acestui act de catre proprietari si punerea lui la dispozitia potentialilor cumparatori sau chiriasi. Actul este obligatoriu in cazul incheierii unui act de vanzare-cumparare, sau a unui contract de inchiriere a locuintelor unifamiliale si a apartamentelor din blocurile de locuit. De asemenea, este necesara intocmirea certificatului energetic in cazul in care proprietarul doreste reabilitarea termica a imobilului.

  Publicarea in Monitorul Oficial a Legii nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 375/2005 privind performanta energetica a cladirilor impune sanctiuni administrative in cazul in care la incheierea unui act de vanzare-cumparare sau a unui contract de inchiriere nu este atasat o copie a certificatului energetic, contractul fiind supus nulitatii relative. Astfel, din 19 iulie 2013 conform Legii nr. 159/2013 apare obligativitatea prezentarii acestui act la orice tranzactie si inchiriere de locuinta/apartament.

  Pentru categoriile de cladiri care se vand sau se inchiriaza, elaborarea actului este responsabilitatea proprietarului, iar pentru cladirile noi, actul este inclus in documentatia necesara pentru receptia la terminarea lucrarilor si se pastreaza la cartea tehnica a imobilului.

  Cum se obtine?

  Certificatul de performanta energetica se elibereaza doar de catre auditori energetici pentru cladiri, atestati tehnico profesional in conditiile legii.

  1. Acte necesare pentru apartament:

  • Planul apartamentului (releveu din dosarul de cadastru sau cartea tehnica a constructiei)

  2. Acte necesare pentru cladire:

  • Plan de situatie cu indicarea punctelor cardinale.
  • Proiect de arhitectura complet – planuri, sectiuni, fatade (detalii ale straturilor care compun anvelopa cladirii, cu indicarea materialelor folosite si a grosimii lor).
  • Proiecte de instalatii – planuri si descrieri ale instalatiilor de incalzire, racire, sanitare (apa calda si rece, canalizare), gaze, electrice;
  • Fisele tehnice pentru tamplarie de la producator (daca exista);
  • In cazul cladirilor existente consumurile lunare pe ultimul an pentru: energie electrica, gaz, apa rece si calda (daca exista).

  Daca nu aveti toate documentele necesare, se vor face masuratori pentru intocmirea releveului cladirii.

  Datele necesare pentru intocmirea certificatului energetic sunt preluate de catre auditor in urma vizitei efectuate de acesta la cladirea in tema, si trecute intr-o fisa anexata certificatului.

  Cat este valabil?

  Actul este valabil 10 ani de la data emiterii acestuia, indiferent daca locuinta va fi vanduta altui proprietar.

  Suntem la dispozitia dumneavoastra daca aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic Oradea. Pentru a solicita o oferta sau daca doriti mai multe detalii va rugam sa nu ezitati sa ne contactati:

  sau completati formularul de contact:

   Numele Dvs

   Adresa de email

   Nr de telefon

   Tip imobil

   Localitatea in care e situat imobilul

   Alte detalii (optional)