Certificat energetic Oradea si judetul Bihor

Cautati un auditor energetic pentru un certificat energetic sau audit in Oradea sau alte localitati din judetul Bihor, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Auditor energetic Florin Tirt sta la dispozitia Dumneavoastra pentru lucrari efectuate rapid si calitativ, la preturi avantajoase, in localitati din intreg judetul Bihor.

Pentru a va putea face o oferta de pret pentru lucrarea Dvs, va rog sa ma contactati la telefon 0371786412 sau sa completati formularul de mai jos:

 

Numele Dvs

Adresa de email

Nr de telefon

Tip imobil

Localitatea in care e situat imobilul

Alte detalii (optional)

Informatii utile despre certificatul energetic

Certificatul de performanta energetica (certificat energetic) este un document, cu valabilitate de 10 ani, care atesta performanta energetica a constructiilor (cladirilor).

Desigur ca sunteti familiarizati cu clasele energetice de la electrocasnice. Ceva asemanator este si in cazul cladirilor.

Acestea se impart in clase energetice, de la A la G, unde in clasa A sunt cele mai performante cladiri din punct de vedere energetic.

Un certificat energetic in Oradea se obtine de catre proprietar/investitor/administratorul cladirii/unitatii de cladire prin apelarea la un auditor energetic autorizat local.

Obligativitatea detinerii unui certificat energetic

Obligativitatea detinerii acestui document a fost introdusa prin Legea 159 /2013, care modifica Legea nr. 372/2005.

Este obligatoriu sa detineti un certificat energetic Oradea pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore.

In cazul lipsei unui astfel de document la incheierea unei vanzari-cumparari, contractul este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta.

Detalii suplimentare pot sa va furnizeze specialistii in domeniu – auditorii energetici Oradea atestati.

Auditori energetici Oradea atestati

Conform legii, acest certificat energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati.

Acestia sunt incadrati in gradele profesionale I sau II.

Lista de auditori energetici atestati poate fi consultata pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Legislatia privind certificatul energetic

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea afisarii certificatului energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat.

De asemenea, tot prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare in perioada de valabilitate a certificatului energetic Oradea a recomandarilor stabilite in acest certificat de performanta energetica.

Amenzile pentru neafisarea certificatului energetic in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

Cine doreste mai multe informatii in vederea obtinerii unui certificat energetic in Oradea poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).