Certificat energetic Focsani

Pe aceasta pagina puteti gasi un specialist care sa va ajute la obtinerea unui certificat energetic in Focsani. Mai jos gasiti datele de contact ale acestor profesionisti – numiti auditori energetici – astfel incat sa ii puteti contacta direct spre a obtine informatiile dorite, sau a cere o oferta de pret pentru nevoia dumneavoastra specifica.

Auditori energetici Focsani

George Mardare – Auditor energetic

Adresa: Focsani
Telefon: 0371.784-064
Email: gmardare [la] yahoo.com

sau
Cereti oferta de pret online prin completarea formularului de mai jos:

  Numele Dvs (necesar)

  Adresa de email (necesara)

  Nr de telefon (necesar)

  Tip imobil (apartament, casa, cladire, etc)

  Alte detalii

   

  Daca doriti mai multa rapiditate in obtinerea informatiilor dorite, va recomandam sa contactati auditorul telefonic.

  Informatii utile

  Ce este un certificat energetic

  Acesta reprezintă un document valabil timp de 10 ani, care indica eficiența energetică a unei construcții (clădire, imobil etc). In mod sigur sunteți familiarizați cu clasele de eficiență energetică aplicate electrocasnicelor, iar un sistem similar se aplică și în cazul clădirilor. Acestea sunt clasificate în funcție de eficiența lor, de la A la G, unde clasa A indică cele mai performante clădiri. Proprietarul/investitorul/administratorul clădirii/unității de construcție poate obține un certificat energetic Focsani prin solicitarea serviciilor unui auditor local autorizat.

  Ce contine un certificat energetic

  Un astfel de document este alcatuit din 3 parti:

  1) Prima parte este constituita din primele 2 pagini, in care se pot identifica urmatoarele informatii:

  • Evaluarea energetica a cladirii (sau apartamentului);
  • Clasa energetica a cladirii;
  • Clasa energetica pentru incalzire, apa calda, climatizare, iluminat si ventilare mecanica;
  • Detalii generale despre locuinta: adresa, suprafata, volum, anul constructiei, orientare cardinala.

  2)  A doua parte cuprinde recomandari specifice pentru imbunatatirea performantei energetice a cladirii.

  3) A treia parte constituie Anexa, si contine urmatoarele informatii:

  • Informatii despre rezistenta termica a peretilor exteriori, ferestrelor, placii de pe sol/subsol, planseului ultimului nivel si sarpantei;
  • Informatii privind instalatia de incalzire si apa calda de consum;
  • Informatii privind instalatia de climatizare, ventilare mecanica si iluminat.
  Când este nevoie de un certificat energetic?

  Există mai multe situații în care prezentarea unui astfel de document este obligatorie sau necesară. Iată cele mai des întâlnite:

  • Tranzacții imobiliare: Una dintre cele mai frecvente situații în care este necesar acest act este în cazul tranzacțiilor imobiliare. Lipsa lui poate duce la anularea contractului de vânzare-cumpărare (nulitate relativă) și poate fi contestat în instanță.
  • Programul Prima Casă: În cazul achiziționării unui apartament prin programul Prima Casă, există cerința ca locuința care urmează să fie achiziționată prin intermediul creditului să fie încadrată în clasele de eficiență energetică A, B sau C. Această încadrare poate fi dovedită numai prin intermediul unui certificat energetic.
  • Inscrierea rolului fiscal al clădirii sau pentru închirierea imobilului respectiv.

  Este important să se obțină un document valabil și actualizat în aceste situații, pentru a respecta prevederile legale și pentru a asigura transparența și informarea corespunzătoare în ceea ce privește performanța energetică a clădirilor.

  Obligativitate

  Certificatul energetic a devenit obligatoriu în conformitate cu Legea 159/2013, care a modificat Legea nr. 372/2005. Este necesar să dețineți acest document pentru clădirile nou construite, case sunt scoale la vânzare ori închiriere, sau care sunt supuse unor lucrari majore de renovări. În cazul în care lipsește acest certificat energetic la momentul încheierii unei tranzacții de vânzare-cumpărare, contractul poate fi considerat relativ nul și poate fi contestat în instanță. Mai multe detalii pot fi obținute de la expertii din acest domeniu – auditorii energetici autorizați.

  Potrivit legii, acest act poate fi emis numai de către specialistii mentionati mai sus – care sunt încadrați în gradele profesionale I sau II. Lista cu profesionistii acreditati poate fi gasita si descarcata de pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

  Cuvinte cheie pagina: certificat energetic Focsani.