Certificat energetic Craiova

Pe aceasta pagina puteti gasi informatii utile despre auditori energetici atestati si firme care elibereaza certificate energetice in Craiova. Pentru a-i putea gasi mai usor, am listat si datele lor de contact – adresa, telefon, email, website.

Majoritatea auditorilor energetici ofera eliberare de certificate de performanta energetice si servicii de audit energetic pentru diverse imobile: case, apartamente, vile, garsoniere, hali industriale, cladiri administrative etc.

Pretul certificatului energetic este important pentru Dvs? Completati formularul de mai jos si Evaluari24.ro va trimite oferte de la minim 5 auditori! Rapid, comod, avantajos!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti auditori.)

Numele Dvs (necesar)

Adresa de email (necesara)

Nr de telefon (necesar)

Tip imobil (necesar)

Localitate (necesara)

Alte detalii (optional)Informatii utile

Prin impunerea obligativitatii existentei certificatului energetic, Romania se aliniaza normelor europene. In mai, 2010, prin Directiva 2010/31/UE a Parlamentului European si a Consiliului statelor membre UE li se solicita, intre altele, sa stabileasca un sistem de certificare energetica a cladirilor. In Romania, la vremea respectiva exista Legea 372/2005, care ulterior a fost modificata si completata de Legea nr. 159/2013 care include intre prevederile sale si obligativitatea sa.

Numeroase persoane se intreaba inca de ce au nevoie de acest document, ce este el si cum se obtine. Prin acest articol se va raspunde la toate aceste intrebari, firesti si indreptatite.

Ce este un certificat energetic?

Potrivit Legii nr. 372/2005, el (denumirea completa fiind Certificat de Performanta Energetica) “este un document tehnic care are caracter informativ si care atesta performanta energetica a unei cladiri.”

In acest act sunt incluse cele mai importante valori prezente in reglementari tehnice in vigoare. De asemenea, este important de subliniat ca performanta energetica a cladirii este exprimata in energia consumata in orice cladire cu scopul incalzirii, obtinerii apei calde de consum, racirii, ventilarii si iluminatului.

De ce avem nevoie de el?

Dincolo de nevoia de a ne alinia la normele europene, actul este necesar pentru ca ajuta la determinarea unui pret corect al unei cladiri. Concret, constructiile care au o nota energetica mai mare pot fi vandute cu un pret mai mare, deoarece noii proprietari le vor putea intretine mai usor. Pe de alta parte, constructiile care au o eficienta energetica mai redusa vor implica o intretinere mai costisitoare.

Prin certificatul energetic se obtine o incadrare corecta intr-o anumita clasa de performanta energetica si de mediu, ceea ce presupune ca orice cladire va detine o nota energetica, in functie de care se poate stabili consumul real de energie pe care respectiva cladire il are. Un aspect deosebit de util, deoarece atunci cand se cumpara sau se inchiriaza o cladire persoanele implicate isi vor putea face o ideea corecta cu privire la cata energie se consuma anual pe metrul patrat de spatiu util.

Cum se obtine?

In primul rand, obtinerea unui certificat energetic Craiova este posibila doar de la un auditor energetic atestat. De fapt, acesta este specialistul care asigura si consiliere in scopul obtinerii lui. Pentru simplificarea procesului in sine este necesar ca auditorului energetic sa i se puna la dispozitie toate actele si informatiile necesare, cu mentiunea ca un astfel de document poate fi obtinut doar pe baza unor dovezi certe. In principiu, un auditor trebuie sa stie din ce materiale a fost realizata cladirea, data finalizarii constructiei sale – data PIF, numarul utilizatorilor acesteia; de asemenea trebuie sa vada planurile imobilului cu precizarea orientarii cardinale s.a.m.d.

De ce acte am nevoie?

Actele necesare pentru a se intocmi certificatul energetic sunt:

  • Cartea tehnica a constructiei;
  • Releveul cladirii – se va executa daca nu exista.
Etapele elaborarii
  • Vizitarea locuintei de catre auditorul energetic care va colecta si prelucra date si informatii;
  • Efectuarea unor calcule de specialitate;
  • Eliberarea actului.
Legislatia privind certificatul energetic

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor.

Cine doreste, poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP): detalii aici.

 

 

Auditori energetici in Craiova

Ing. Petre Praporgescu – Auditor energetic pentru cladiri

Adresa: Nespecificata

Telefon: 0765.688-089; 0788.009-630

Website:

Adresa de email: auditor.energ@gmail.com


 

Informatii despre Craiova

Orasul universitar

Craiova, un oras universitar din sudul Romaniei, este un important centru industrial, comercial, cultural si stiintific, cu o puternica traditie academica. Universitatea Craiova, infiintata in 1947, cuprinde 20 de facultati si 32.000 de studenti si este infratita cu Universitatea din Bergamo.

Aceeasi universitate a creat si una dintre cele mai cunoscute echipe de fotbal din Romania: Universitatea Craiova, cu victorii importante in cupele europene.

Locase de cult

Ca si in toate orasele din Romania, Craiova are numeroase locuri de cult care dau arata marea credinta a populatiei locale. Majoritatea cladirilor religioase dateaza din perioada medievala.

Catedrala Sf. Dimitrie

Cea mai frumoasa biserica a orasului, bogata in istorie, este Biserica Domneasca Sfantu Dumitru, care a fost construita pe baza unei biserici vechi ridicata in secolul al XVI-lea de boierii familiei Craiovesti. Dupa cutremurul din 1838 – care a provocat daune considerabile – biserica a fost complet reconstruita in conformitate cu desenele arhitectului francez Emile Lecompte de Nouy, restaurat in 1903, si apoi din nou in 1933, cand picturile picturii interne au fost pictate de artistii francezi Menipot si Boriès. Astazi ea se numeste Catedrala Mitropolitana din Oltenia, si gazduieste moastele Sf. Tatiana.

Biserica Sf. Ilie

Alte biserici importante includ cea dedicata Sf. Ilie, construita in 1720 si restaurata in conformitate cu desenele arhitectului Springler, care pastreaza picturi murale picturate de celebrul artist Gheorghe Tattarescu, si Bisericile Sf. Nicolae , Stirbei si “Madona Dudu”.
Biserica Manastirii Cosuna este o cladire interesanta din secolul al XV-lea, si este situata la marginea orasului Craiova.

Intre sfarsitul secolului al XVII-lea si inceputul secolului al XVIII-lea, arhitectura Craiovei a suferit o transformare prin crearea stilului Brancovenesti, o combinatie de arta traditionala romaneasca, bizantina si venetiana.
Craiova, ca fosta capitala a regiunii, are numeroase locuri asociate istoriei boierilor care locuiau aici: Casa “Baniei” datand din 1699, comandata de Constantin Brancoveanu, Casa “Glogoveanu” (1802), Casa “Jianu” (secolul al XVIII-lea) si fosta Cladire a Justitiei, acum sediul Universitatii.

Fantani
Nu ratati numeroasele fantani gasite in Craiova: Popova (1651), Obedeanu (1774), Jianu (1800) si “Fantana rosie”, construita intre anii 1850-1870.

Muzee

Pentru a afla mai multe despre istoria si traditiile orasului si a regiunii Craiova, este recomandata o vizita la Muzeul Oltenia. Adapostit in Casa Baniei, o veche cladire non-religioasa, ea cuprinde mai mult de 12.000 de obiecte in sectiuni legate de istorie, arheologie, etnografie si natura.

Muzeul de Arta

Iubitorii de arta nu trebuie sa rateze o vizita la Muzeul de Arta Craiova din Palatul Mihail Dinu, construit la inceputul secolului al XX-lea in stil neoclasic de un arhitect francez. Manastirea de calugari Jitianu, situata la cativa kilometri sud de centrul orasului, gazduieste o bogata colectie de obiecte de arta medievale. Parcul monumental Nicolae Romanescu este un adevarat exemplu de arhitectura peisagistica urbana si o oaza verde in oras.