Certificat energetic Constanta

Naum Cosmin – Auditor energetic

Grade profesionale auditori energetici atestati: auditor energetic gradul II;

Numar de auditori energetici atestati: 1;

Principalele localitati in care activeaza: Constanta,Techirghiol, Mereni, Movilita, Topraisar, Amzacea, Negru-Voda, Ciocarlia, Cobadin, Deleni, Adamclisi etc.;

Date de contact:

 • Telefon: 0756.190-108;
 • E-mail:┬ánaum_cosmin_m [at] yahoo.ro;

Preturi certificat energetic: Negociabile in functie de suprafata si destinatia imobilului.

Scurta prezentare: rapiditate – profesionalism, preturi mici.
Program de lucru:
 • Luni – Vineri: 08:00 – 18:00;
 • Sambata: 08:00-14:00;
 • Duminica: Inchis.

Formular cerere oferta de pret online:

  Numele Dvs (necesar)

  Adresa de email (necesara)

  Nr de telefon (necesar)

  Tip imobil (necesar)

  Alte detalii (ex: localitate)

  Ce este un certificat energetic?

  Acesta reprezinta un document esential in domeniul eficientei energetice al cladirilor. Acesta ofera o imagine detaliata a performantei energetice a unei locuinte sau cladiri si devine tot mai important in procesele de vanzare, cumparare si inchiriere a acestora. Dar la ce ajuta, de fapt, un certificat energetic?

  • Clasificarea eficientei energetice: La baza acestui document sta clasificarea eficientei energetice a cladirii, exprimata pe o scara de la A la G, unde A reprezinta cea mai inalta eficienta, iar G cea mai scazuta. Aceasta nota indica nivelul de consum de energie si impactul asupra mediului. Cladirile cu o nota mai mare (A sau B) sunt considerate mai prietenoase cu mediul si mai eficiente din punct de vedere energetic.
  • Informatii tehnice si detalii ale cladirii: Certificatul energetic contine o serie de informatii tehnice si detalii relevante despre cladire, cum ar fi dimensiunile, materialele utilizate la constructie, anul constructiei, orientarea geografica si multe altele. Aceste date ofera un cadru comprehensiv al structurii si caracteristicilor cladirii.
  • Consumul specific de energie si recomandari: Un alt element crucial este consumul specific de energie, exprimat in kilowatt-ora pe metru patrat pe an (kWh/mp.an). Acest indicator cuantifica eficienta energetica in functie de dimensiunile cladirii. Documentul final include si recomandari specifice pentru imbunatatirea performantei energetice. Aceste sfaturi pot varia de la masuri simple, cum ar fi izolarea termica, pana la recomandari privind modernizarea sistemelor de incalzire sau de iluminat.
  • Valabilitate si obligatii legale: Certificatul energetic are o valabilitate de 10 ani, in functie de legislatia locala. Este un document esential pentru vanzarea sau inchirierea unei cladiri si poate atrage consecinte legale in caz de nerespectare a obligatiilor privind eficienta energetica.
  • Constientizarea si contributia la mediu: Pe langa aspectele practice, documentul contribuie la cresterea gradului de constientizare asupra eficientei energetice si a impactului asupra mediului. Este un instrument puternic pentru promovarea practicilor sustenabile in domeniul constructiilor si locuintelor.

  Care sunt pasii pentru obtinerea unui certificat energetic Constanta?

  Obtinerea acestui document implica urmatorii pasi:

  1. Identificarea unui auditor energetic

  Alegeti un auditor energetic atestat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Atestarea asigura profesionalismul si competenta auditorului.

  2. Pregatirea documentatiei

  Adunati documentele necesare, cum ar fi actul de proprietate, planurile cladirii, facturile de utilitati, informatii despre materialele de constructie si orice alte documente care pot influenta eficienta energetica.

  3. Programarea vizitei la cladire

  Contactati auditorul si programati o vizita la cladire. In timpul vizitei, auditorul va colecta date specifice despre cladire si va face masuratori necesare pentru a evalua eficienta energetica.

  4. Evaluarea energetica

  Auditorul va efectua o evaluare detaliata a cladirii, inclusiv analiza sistemelor de incalzire, racire, iluminare si izolatie. De asemenea, va verifica respectarea standardelor locale de eficienta energetica.

  5. Elaborarea certificatului energetic

  Pe baza informatiilor adunate si a masuratorilor efectuate, auditorul va intocmi documentul final. Acest document va include clasificarea energetica, consumul specific de energie, recomandari pentru imbunatatirea eficientei, si alte informatii relevante.

  6. Eliberarea documentului

  Dupa finalizarea evaluarii si intocmirea documentului, auditorul va va furniza hartiile propriu-zise. Pentru ca acesta este un document oficial, el trebuie pastrat in siguranta, deoarece poate fi solicitat in diverse situatii – cum ar fi vanzarea sau inchirierea cladirii.

  7. Respectarea recomandarilor – optional

  Daca documentul contine recomandari pentru imbunatatirea eficientei energetice, puteti alege sa implementati aceste masuri pentru a creste performanta energetica a cladirii.

  8. Actualizarea documentului – la nevoie

  In cazul unor modificari semnificative ale cladirii sau a sistemelor sale, ar putea fi necesara actualizarea certificatului energetic.

  Pentru evitarea unor neplaceri, este indicat sa discutati cu auditorul energetic pentru a asigura respectarea corecta a tuturor pasilor necesari in obtinerea acestui document.

  Cine poate elibera un certificat energetic Constanta?

   

  Acest document se elibereaza de catre auditori energetici atestati de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) in Romania. Acesti auditori sunt profesionisti specializati in evaluarea eficientei energetice a cladirilor, si trebuie sa respecte anumite standarde si regulamente.

  Procesul de eliberare a certificatului energetic implica o vizita la cladire din partea auditorului, colectarea de date specifice despre cladire, evaluarea sistemelor de incalzire, racire, iluminare, si a altor aspecte relevante pentru eficienta energetica. Pe baza acestor informatii, auditorul va intocmi documentul conform standardelor in vigoare.

  Este important sa alegeti un auditor energetic atestat pentru a va asigura ca veti obtine un certificat energetic Constanta in conformitate cu normele legale, si ca va reflecta cu precizie eficienta energetica a cladirii.

  Legislatia in domeniu

  Pentru persoanele interesate de mai multe detalii, mai jos gasiti cateva linkuri spre principalele reglementari legale in domeniu:

  Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

  Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 – privind performanta energetica a cladirilor.

  Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor,