Certificat energetic Cluj

Pe aceasta pagina puteti gasi informatii utile despre auditori energetici atestati si firme care elibereaza certificate energetice in Cluj Napoca si judetul Cluj. Pentru a-i putea gasi mai usor, am listat si datele lor de contact – adresa, telefon, email, website.

Majoritatea auditorilor energetici ofera eliberare de certificate de performanta energetice si servicii de audit energetic pentru diverse imobile: case, apartamente, vile, garsoniere, hale industriale, cladiri administrative etc.

Auditori energetici in Cluj Napoca

CERTIFICAT ENERGETIC PETREAN SRL

Grade profesionale auditori energetici atestati: I C.I., II C.I.;

Numar de auditori energetici atestati: 2;

Principalele localitati in care activeaza:  Cluj Napoca, Huedin, Turda, Dej, Campia Turzii;

Date de contact:

Pret pe http://www.certificate-energetice-cluj.ro/

Scurta prezentare: Realizam auditul energetic, respectiv elibereaza certificate de perfomanta energetica, atat pentru cladiri din sectorul rezidential (garsoniere, apartamente cu 1,2 3 sau 4 camere, case, vile, blocuri) cat si pentru cladiri din sectorul non-rezidential (cladiri administrative, hale, etc), in termenul stabilit in functie de necesitatea fiecarui client.

Preturi certificat energetic: http://www.certificate-energetice-cluj.ro/

Program de lucru: Luni-Vineri 09:00 – 17:00

Ce este un certificat energetic

Certificat Energetic DevaCertificatul de performanta energetica (certificat energetic) este un document, cu valabilitate de 10 ani, care atesta performanta energetica a constructiilor (cladirilor).

Desigur ca sunteti familiarizati cu clasele energetice de la electrocasnice. Ceva asemanator este si in cazul cladirilor.

Acestea se impart in clase energetice, de la A la G, unde in clasa A sunt cele mai performante cladiri din punct de vedere energetic.

Acest document se obtine de catre proprietar/investitor/administratorul cladirii/unitatii de cladire.

Obligativitatea detinerii unui certificat energetic Cluj

Obligativitatea detinerii acestui document a fost introdusa prin Legea 159 /2013, care modifica Legea nr. 372/2005.

Este obligatoriu sa detineti un certificat energetic Cluj pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore.

In cazul lipsei unui astfel de document la incheierea unei vanzari-cumparari, contractul este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta.

Detalii suplimentare pot sa va furnizeze specialistii in domeniu, auditorii energetici atestati.

Auditori energetici atestati

Conform legii, acest certificat energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati.

Acestia sunt incadrati in gradele profesionale I sau II.

Legislatia privind certificatul energetic

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea afisarii certificatului energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat..

De asemenea, tot prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare in perioada de valabilitate a certificatului energetic a recomandarilor stabilite in acest certificat de performanta energetica.

Amenzile pentru neafisarea certificatului energetic in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

Cine doreste, poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA).

Cuvinte cheie: certificat energetic cluj, certificat energetic.