Certificat energetic Vaslui

Like Consulting – audit energetic pentru cladiri

Like ConsultingDenumirea firmei: Like Consulting

Grade profesionale auditori energetici atestati: auditori energetici gradul I si gradul II;

Numar de auditori energetici atestati: 2;

Principalele localitati in care activeaza: Vaslui, Barlad, Husi, Murgeni;

Date de contact:

Telefon: 0768.686.091

Email: office@likeconsulting.ro

Website: https://www.likeconsulting.ro/

Cereti oferta de pret online de la Like Consulting completand formularul de mai jos:

Numele Dvs (necesar)

Adresa de email (necesara)

Nr de telefon

Tip imobil

Alte detalii

Preturi certificat energetic:

  • garsoniera: incepand de la 130 lei;
  • apartamente 2 camere: incepand de la 170 lei;
  • case: incepand de la 250 lei.
Scurta prezentare: Eliberam Certificat Energetic pentru apartamente si case necesar in tranzactiile de vanzare-cumparare, inchiriere sau receptie la terminarea lucrarilor in conformitate cu Legea 372/2005, in timp de 24-48 ore.
Program de lucru: Luni – Sambata: 9:00 – 20:00, duminica: inchis.

 

Informatii utile

Inainte de a vinde sau de a cumpara o locuinta, inainte de a se muta in chirie, este firesc ca persoanele in cauza  sa obtina toate actele necesare pentru a fi in deplina legalitate. Si cum niciun act nu poate fi incheiat pe piata imobiliara fara certificatul de performanta energetica, obtinerea acestuia este necesara oricui la un moment dat.

Acest document este obligatoriu si nu trebuie sa lipseasca celor care vand sau inchiriaza locuinte. Fara ajutor specializat,  acest document nu se poate obtine, de aceea oamenii sunt sfatuiti sa faca tot posibilul pentru a nu omite acest aspect, in caz contrar contractul de inchiriere sau de vanzare-cumparare poate fi atacat in instanta si declarat nul.

Certificatul energetic este adeseori confundat cu termenul de audit energetic. Ambele sunt obtinute de auditori atestati de Ministarul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, insa au scopuri diferite. El incadreaza locuinta intr-o anumita clasa de eficienta energetica, intre A si G, in vreme ce auditul determina chiar si cantitatea de energie consumata prin incalzire, iluminare si producerea apei menajere. Insa toate aceste criterii sunt extrem de importante.

In functie de ce criterii se face selectia persoanelor autorizate sau a companiilor cu care persoanele interesate sa colaboreze pentru a li se emite cat mai rapid si mai eficient acest act?

Unii cauta specialisti care cer un pret mai mic, altii o fac in functie de renumele pe piata din domeniu. Ideea este ca cei la care se apeleaza sa asigure toate informatiile necesare despre clasa de eficienta si performanta energetica in care este incadrata casa, apartamentul, garsoniera, sau sediul firmei si totul sa deruleze cat mai rapid, in mai putin de trei zile lucratoare. Unele firme elibereaza si in 24 de ore un certificat energetic, daca este urgent. Altele insa pun accent mai mare pe aprofundarea fiecarui aspect ce tine de performanta energetica a locuintei.

Documentul acesta se poate elibera de catre auditori, bazandu-se pe mai multe specializari: instalatii, constructii precum si constructii si instalatii. Auditorii de gradul 1 efectueaza expertiza termica completa si elaboreaza certificate energetice precum si audite complexe, cei de gradul 2 sunt ceva mai restrictionati, eliberand numai certificate pentru cladiri incadrate in anumite categorii si nu au dreptul de a elibera un audit.

Documentul acesta este cea mai buna solutie pe termen lung, pentru ca odata eliberat are o durata de 10 ani, in cazul in care in locuinta nu se mai fac anumite modificari. Obtinerea lui nu costa mult, este eliberat in foarte scurt timp si preintampina toate problemele ce pot aparea din cauza absentei sale,  anume: contestarea in instanta a contractuluiu de inchiriere sau de vanzare-cumparare.

In concluzie, specialistul care elibereaza certificatul energetic se alege in functie de mai multe criterii: de la gradul in care este incadrat si pana la pretul pe care il percepe pentru serviciile prestate, dar si de rapiditatea cu care poate raspunde solicitarilor clientilor.

Legislatia privind certificatul energetic

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor.