Certificat energetic Ramnicu Valcea

 

Like Consulting

Contact:

Telefon: 0768.686.091

Email: office@likeconsulting.ro

Formular contact / cerere oferta: Click aici

Despre Noi:

 

Like Consulting este o firma care ofera servicii de audit energetic (expertiza termoenergetica, eliberare de certificate energetice, solutii de reabilitare energetica, etc), cu un focus pe calitate (standarde ridicate) dar fara a neglija bugetul clientului. Echipoa de auditori energetici Like Consulting acopera diverse regiuni si orase din Romania (ex: Cluj, Alexandria, Vaslui, Craiova) si au eliberat mai mult de 2600 de certificate de performanta energetica. Acest lucru este suficient pentru a demonstra ca suntem un partener de faceri serios, loial si responsabil. Indiferent ca aveti nevoie de servicii de audit energetic pentru cladiri comerciale, rezidentiale sau industriale, puteti apela cu incredere la noi – veti fi complet satisfacuti.

 

certificat de performanta energetica sector 2

Grade profesionale auditori energetici atestati: auditori energetici gradul I si gradul II;

Numar de auditori energetici atestati: 2;

Locatiile deservite: Echipa Like Consulting acopera toate cartierele din orasul Ramnicu Valcea: Libertatii, Lenin Sud, Elegant, Hermes, Big, Cina, Cati si Sile, Mijloc, etc.

Tarife practicate la certificatul de performanta energetica:

  • Practicam preturi accesibile pentru oricine, incepanad de la 130 de lei – garsoniere, 170 de lei – apartamente cu 4 camere, si 250 de lei – case. Aceste preturi sunt orientative, si este posibil ca ele sa difere usor, de la caz la caz. Pentru o cotatie ferma de pret, va rugam sa ne dati cat mai multe detalii despre imobilul in tema prin email sau telefonic (varianta optima). .

Program de lucru:

Echipa noastra poate fi contactata in fiecare saptamana de Luni pana Sambata, in intervalul orar 07:00 – 22:00.

Formular cerere oferta de pret

Numele Dvs (necesar)

Adresa de email (necesara)

Nr de telefon

Tip imobil

Alte detalii

Informatii utile

Ce este un certificat energetic

Certificat EnergeticCertificatul de performanta energetica (certificat energetic) este un document, cu valabilitate de 10 ani, care atesta performanta energetica a constructiilor (cladirilor).

Desigur ca sunteti familiarizati cu clasele energetice de la electrocasnice. Ceva asemanator este si in cazul cladirilor.

Acestea se impart in clase energetice, de la A la G, unde in clasa A sunt cele mai performante cladiri din punct de vedere energetic.

Acest document se obtine de catre proprietar/investitor/administratorul cladirii/unitatii de cladire.

Obligativitatea detinerii unui certificat energetic

Obligativitatea detinerii acestui document a fost introdusa prin Legea 159 /2013, care modifica Legea nr. 372/2005.

Este obligatoriu sa detineti un certificat energetic pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore.

In cazul lipsei unui astfel de document la incheierea unei vanzari-cumparari, contractul este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta.

Detalii suplimentare pot sa va furnizeze specialistii in domeniu, auditorii energetici atestati.

Auditori energetici atestati

Conform legii, acest certificat energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati.

Acestia sunt incadrati in gradele profesionale I sau II.

Lista de auditori energetici atestati poate fi consultata pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice: lista auditorilor energetici atestati.

Legislatia privind certificatul energetic

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea afisarii certificatului energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat..

De asemenea, tot prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare in perioada de valabilitate a certificatului energetic a recomandarilor stabilite in acest certificat de performanta energetica.

Amenzile pentru neafisarea certificatului energetic in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

Cine doreste, poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP): detalii aici.


 

Certificat energetic Ramnicu Valcea
4.7 (93.33%) 3 voturi