Certificat energetic Craiova

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu auditori energetici din Craiova ce ofera servicii de audit energetic si eliberare de certificat energetic. De asemnea, sunt incluse datele lor de contact.

Auditori energetici in Craiova

Serbanoiu Denisa – Auditor energetic 

Adresa: Str. Stefan Odobleja nr. 8, bl. a17, sc. 1, ap. 4, Craiova

Telefon: 0728.128-255

Website: http://certificat-energetic-craiova.ro/

Adresa de email: serb3den@yahoo.com


Voiculescu Daniel – Auditor energetic

Adresa: Bloc 148C, Bulevardul Tineretului, Craiovita, Craiova

Telefon: 0761.618-138, 0746.240-178

Website: http://www.craiova-certificat-energetic.ro/

Adresa de email: voiculescu_daniel@yahoo.com


Audit Energetic SRL

Adresa: Calea Unirii, nr. 127, Craiova

Telefon: 0729.905-274

Website: https://audit-energetic.com

Adresa de email: contact@audit-energetic.com


Arhistil

Adresa: Aleea N. Balcescu nr. 8, Craiova

Telefon: 0723.587-113

Website: http://www.audit-energetic-arhitectura.ro/

Adresa de email: arhistil2006@yahoo.com


Ionescu Lupeanu Silvia – Auditor energetic

Adresa: Craiova (nespecificat)

Telefon: 0745.344-117, 0770.661-411

Website: http://www.certificat-energetic-obligatoriu.ro/

Adresa de email: silviasionescu@gmail.com


Informatii utile

Prin impunerea obligativitatii existentei certificatului energetic, Romania se aliniaza normelor europene. In mai, 2010, prin  Directiva 2010/31/UE a Parlamentului European si a Consiliului statelor membre UE li se solicita, intre altele, sa stabileasca un sistem de certificare energetica a cladirilor. In Romania, la vremea respectiva exista Legea 372/2005, care ulterior a fost modificata si completata de Legea nr. 159/2013 care include intre prevederile sale si obligativitatea sa.

Numeroase persoane se intreaba inca de ce au nevoie de acest document, ce este el si cum se obtine. Prin acest articol se va raspunde la toate aceste intrebari, firesti si indreptatite.

Ce este un certificat energetic?

Potrivit Legii nr. 372/2005, el (denumirea completa fiind Certificat de Performanta Energetica) “este un document tehnic care are caracter informativ si care atesta performanta energetica a unei cladiri.”

In acest act sunt incluse cele mai importante valori prezente in reglementari tehnice in vigoare. De asemenea, este important de subliniat ca performanta energetica a cladirii este exprimata in energia consumata in orice cladire cu scopul incalzirii, obtinerii apei calde de consum, racirii, ventilarii si iluminatului.

De ce avem nevoie de el?

Dincolo de nevoia de a ne alinia la normele europene, actul este necesar pentru ca ajuta la determinarea unui pret corect al unei cladiri. Concret, constructiile care au o nota energetica mai mare pot fi vandute cu un pret mai mare, deoarece noii proprietari le vor putea intretine mai usor. Pe de alta parte, constructiile care au o eficienta energetica mai redusa vor implica o intretinere mai costisitoare.

Prin certificatul energetic se obtine o incadrare corecta intr-o anumita clasa de performanta energetica si de mediu, ceea ce presupune ca orice cladire va detine o nota energetica, in functie de care se poate stabili consumul real  de energie pe care respectiva cladire il are. Un aspect deosebit de util, deoarece atunci cand se cumpara sau se inchiriaza o cladire persoanele implicate isi vor putea face o ideea corecta cu privire la cata energie se consuma anual pe metrul patrat de spatiu util.

Cum se obtine?

In primul rand, obtinerea acestui act este posibila doar de la un auditor energetic atestat. De fapt, acesta este specialistul care asigura si consiliere in scopul obtinerii lui. Pentru simplificarea procesului in sine este necesar ca auditorului energetic sa i se puna la dispozitie toate actele si informatiile necesare, cu mentiunea ca un astfel de document poate fi obtinut doar pe baza unor dovezi certe. In principiu, un auditor trebuie sa stie din ce materiale a fost realizata cladirea, data finalizarii constructiei sale – data PIF, numarul utilizatorilor acesteia; de asemenea trebuie sa vada planurile imobilului cu precizarea orientarii cardinale s.a.m.d.

De ce acte am nevoie?

Actele necesare pentru a se intocmi certificatul energetic sunt:

  • Cartea tehnica a constructiei;
  • Releveul cladirii – se va executa daca nu exista.

Etapele elaborarii

  • Vizitarea locuintei de catre auditorul energetic care va colecta si prelucra date si informatii;
  • Efectuarea unor calcule de specialitate;
  • Eliberarea actului.
Legislatia privind certificatul energetic

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor,

Cine doreste, poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP): detalii aici.

 

Certificat energetic Craiova
4.8 (96%) 5 voturi