Certificat energetic Bucuresti

 

AIA Proiect – Birou de proiectare

Contact:

Telefon: 0722.49.44.47

Email: detalii@aia-construct.ro

Formular contact / cerere oferta: Click aici

Website: www.aia-proiect.ro;

Adresa: Intr. Reconstructiei nr. 1, Sector 3, Bucuresti.

Despre Noi:

Cu cele mai multe recomandari pozitive din partea clientilor, AIA Proiect va pune la dispozitie servicii de audit si certificare energetica in Bucuresti si Ilfov. Seriozitatea, promptitudinea si punctualitatea sunt valori pe care AIA Proiect pe promoveaza si pe care toti beneficiarii nostri le-au apreciat.

Toate certificatele elaborate de AIA Proiect se fac dupa inspectarea si evaluarea imobilului de catre auditorul energetic in totala conformitate cu metodologia si legislatia in vigoare.
AIA Proiect este un birou de proiectare în România din 2008 format din oameni tineri si pasionați. Furnizori de servicii de excelență dedicate partenerilor, echipa AIA Proiect este multidisciplinară și acopera cu succes domenii precum arhitectura, ingineria, performanța energetică și evaluarea oferind servicii de proiectare, auditului energetic, evaluare imobiliara și bunuri mobile, studii de specialitate și cadastru.

AIA ProiectGrade profesionale auditori energetici atestati: gradul I si gradul II;    

Numar de auditori energetici atestati: 4;

 

Principalele localitati in care activeaza:  Bucuresti, Otopeni, Voluntari, Tunari, Buftea, Mogosoaia, Chitila, Chiajna, Ciorogarla, Domnesti, Bragadiru, Magurele, Cornetu, Mihailesti, Jilava, 1 Decembrie, Berceni, Frumusani; Pantelimon; Cernica; Glina; Popesti-Leordeni

 

Preturi certificat energetic: discutabile in functie de complexitatea lucrarii.

Apeleaza doar la profesionisti! Apeleaza la AIA Proiect

Program de lucru: Luni – Vineri: 8:30 – 18:00.

Formular cerere oferta:

Numele Dvs (necesar)

Adresa de email (necesara)

Nr de telefon

Tip imobil

Alte detalii

Informatii utile

Ce este un certificat energetic

Certificat EnergeticCertificatul de performanta energetica (certificat energetic) este un document, cu valabilitate de 10 ani, care atesta performanta energetica a constructiilor (cladirilor).

Desigur ca sunteti familiarizati cu clasele energetice de la electrocasnice. Ceva asemanator este si in cazul cladirilor.

Acestea se impart in clase energetice, de la A la G, unde in clasa A sunt cele mai performante cladiri din punct de vedere energetic.

Acest document se obtine de catre proprietar/investitor/administratorul cladirii/unitatii de cladire.

Obligativitatea detinerii unui certificat energetic

Obligativitatea detinerii acestui document a fost introdusa prin Legea 159 /2013, care modifica Legea nr. 372/2005.

Este obligatoriu sa detineti un certificat energetic pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore.

In cazul lipsei unui astfel de document la incheierea unei vanzari-cumparari, contractul este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta.

Detalii suplimentare pot sa va furnizeze specialistii in domeniu, auditorii energetici atestati.

Auditori energetici atestati

Conform legii, acest certificat energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati.

Acestia sunt incadrati in gradele profesionale I sau II.

Lista de auditori energetici atestati poate fi consultata pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice: lista auditorilor energetici atestati.

Legislatia privind certificatul energetic

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea afisarii certificatului energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat..

De asemenea, tot prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare in perioada de valabilitate a certificatului energetic a recomandarilor stabilite in acest certificat de performanta energetica.

Amenzile pentru neafisarea certificatului energetic in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

Cine doreste, poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP): detalii aici.