Ce oportunitati aduce un certificat energetic utilizatorului sau?

Atunci cand ne mutam intr-o locatie noua  cu siguranta cautam o suprafata mai extinsa a imobilului ales, in comparatie cu cel precedent in care ne-am petrecut o buna bucata din viata noastra.

Pe langa faptul ca imaginatia trebuie sa fie pusa la cale ori de cate ori situatia o cere, gandirea in perspectiva trebuie sa vina sa ajute un proprietar sa obtina cele mai bune rezultate, mai ales in context financiar.

Atunci cand luam in considerare mutarea de la o locatie A spre o locatie B, cu siguranta ne intereseaza diverse date despre cladire, precum si anul in care a fost aceasta construita. Stiai ca acest lucru poate afecta sau dupa caz avansa diferite instalatii care promoveaza utilitatile de la nivelul unui imobil?

Cu siguranta o persoana care doreste sa afle toate informatiile cu privire la urmatoarea destinatie in care isi va petrece restul vietii, cauta sa valorifice diferite puncte de reper  ce implica eventualele costuri la factura de curent, energie termica sau dupa caz alte lucruri necesare la nivelul propriei locuinte.

In acest caz, odata semnat un act de proprietate sau dupa caz vanzare-cumparare, trebuie sa ne asiguram ca un certificat energetic este atasat acestuia pentru a vedea care ar fi consumul anual de energie electrica, si cum este acesta atribuit in  functie de electronicele, electrocasnicele si diferitele instalatii care se afla la nivelul casei noastre, precum si alte lucruri de uz personal.

Stiai ca un certificat energetic odata intocmit, iti poate semnala unde exista pierderi de energie astfel incat sa imbunatatesti calitatea instalatiei din mers? Sau ca exista diferite standarde de performanta care ii atesta valoarea, asemeni produselor electrocasnice? De cele mai multe ori valoarea unui certificat energetic nu a fost atestata intr-o cladire de blocuri, comerciala sau un spatiu institutional pana dupa anii 2000, cand reglementarile au fost facute in asa fel incat sa se tina cont de siguranta cetatenilor, precum si calitatea constructorilor in materie de imobile sau specificul acestora.

Stiai ca in urma unui contract de inchiriere, daca proprietarul nu iti ofera un certificat energetic poti ataca in instanta validitatea contractului?

Cu toti stim ca orice om care cheltuie o suma consistenta de bani are nevoie si de toate confirmarile ca eventuala cauza a meritat tot efortul financiar, iar investitia este o certitudine pe termen lung.

Daca ne raportam insa la eficienta si siguranta cu certitudine ca ne pasa de un astfel de document, mai ales daca avem cunostinte generale de ordin gospodaresc, sau dupa caz lucram intr-un domeniu de referinta.

Tot mai multi proprietari cauta sa isi faca un asemenea raport ce implica un certificat energetic, deoarece datele furnizate de specialistii care efectueaza masuratori de precizie cu ajutorul unor instrumente de lucru de un real impact sunt foarte importante in perspectiva viitorului, dar si a tuturor lucrurilor care functioneaza la nivelul unei case.

Te intereseaza preturile? Diferite site-uri de referinta din orasul tau iti propun diferite portofolii virtuale cu asemenea operatiuni la care se adauga si tarifele, astfel incat tu sa te asiguri ca locul in care te aflii propune standarde ridicate de trai.