Certificat energetic Calarasi

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu auditori energetici din Calarasi autorizati de MDRAP sa efectueze audit energetic si sa elibereze certificate de performanta energetica. Am inclus de asemenea si datele lor de contact:

Nume
Adresa
Nr de telefon
Website
Adresa de email

Auditori energetici in Calarasi

AlfaCad SRL

Adresa: Bulevardul Cuza Voda nr. 11Bis, Calarasi
Telefon: 0721 494 714
Website: www.www.cadastrucalarasi.ro
Email: contact [at] cadastrucalarasi.ro

Informatii utile despre certificat energetic

Proprietarii de imobile sunt obligati sa posede incepand din Iulie 2013 un certificat de performanta energetica pentru cladire daca vor dori ca sa vanda un apartament ori o casa, contractele care vor fi incheiate fara acesta putand fi declarate nule.

Certificatul energetic a fost introdus ca obligatoriu prin Legea nr. 159/2013 care modifica si completeaza Legea nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor. Acest act normativ a aparut in Monitorul Oficial in 20 mai si a intrat in vigoare de vineri, 19 iulie 2013.

In conformitate cu noile reguli, proprietarul ori administratorul cladirii sau unitatii de cladire (apartamentul) are obligatia sa puna la cunostinta potentialului cumparator ori chirias, inaintea perfectarii contractului, copia certificatului energetic, asa incat respectivul sa aiba imaginea reala a performantei energetice a cladirii.

In anunturile pentru vanzare ori inchiriere, proprietarul sau administratorul cladirii ori apartamentului va oferi si informatii cuprinse in certificatul energetic. Odata cu incheierea respectivului contract de vanzare-cumparare, fostul proprietar este obligat ca sa ii inmaneze cumparatorului si originalul certificatului energetic.

Acele contracte de vanzare-cumparare ori de inchiriere care au fost incheiate in absenta certificatului de eficienta energetica sunt supuse unei nulitati relative putand fi atacate in instanta de catre partile care au semnat documentul ori de catre terti.

In momentul inregistrarii acelui contract de vanzare-cumparare sau de inchiriere, respectivul proprietar este obligat ca sa depuna organului fiscal competent un exemplar in copie al certificatului energetic.

Care cladiri sunt obligate sa posede un certificat energetic Calarasi

Certificatul energetic este eliberat pentru cladirile ce se construiesc ori se vand sau se inchiriaza ori sunt supuse unor renovari majore.

Actul este obligatoriu pentru locuintele unifamiliale, pentru blocurile de locuinte, pentru birouri, cladirile institutiilor de invatamant, hoteluri si restaurante, pentru spitale, salile de sport, cladirile pentru serviciile de comert ori alte feluri de cladiri care consuma energie, pentru cladirile care sunt in proprietatea ori administrarea autoritatilor publice si pentru institutiile ce presteaza serviciile publice.

In cuprinsul certificatului energetic al cladirii se afla datele privind consumul energetic al unei cladiri ori al unitatii de cladire. O performanta energetica a unei cladiri se exprima prin intermediul unei note, de la 1 pana la 100, nota ce este mai mare daca respectiva cladire are eficienta energetica mai inalta.

Performanta energetica este exprimata prin incadrarea cladirii intr-una dintre cele sapte clase, incepand de la clasa A, care este caracterizata printr-un consum energetic considerat a fi cel mai mic, respectiv consumul de maximum 125 de kWh/mp/an, si pana la clasa G, care corespunde celui mai mare consum, adica mai mult de 820 kWh/mp/an.

Un certificat energetic Calarasi are valabilitate 10 ani din momentul eliberarii. El se elibereaza numai de catre un auditor energetic specializat pentru cladiri, doar la solicitarea investitorului, a proprietarului ori a administratorului cladirii sau unitatii de cladire.