Certificat energetic sector 2 Bucuresti

Pagina vizitata de 845 ori din data de 3 Aprilie 2020

Aveti nevoie de audit sau certificat energetic in sector 2, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit! Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti auditori energetici)

 

Audit energetic in sector 2

  • Alegeti pretul care va convine
  • Serviciu de ofertare gratuit
  • Economie de bani si timp
  • Simplu si comod
  • Experti verificati
  • Ofertare rapida
  • Garantii multiple

Informatii utile

Un certificat energetic este un document cu valabilitate de 10 ani care atesta performanta energetica a constructiilor (cladirilor). Desigur ca sunteti familiarizati cu clasele energetice de la electrocasnice. Ceva asemanator este si in cazul cladirilor. Acestea se impart in clase energetice, de la A la G, unde in clasa A sunt cele mai performante cladiri din punct de vedere energetic. Un certificat energetic se obtine de catre proprietar/investitor/administratorul cladirii/unitatii de cladire prin apelarea la un auditor energetic autorizat local.

Obligativitate

Obligativitatea detinerii unui certificat energetic a fost introdusa prin Legea 159 /2013, care modifica Legea nr. 372/2005. Este obligatoriu sa detineti acest act pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore. In cazul lipsei unui certificat energetic la incheierea unei vanzari-cumparari, contractul este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta. Detalii suplimentare pot sa va furnizeze specialistii in domeniu – auditorii energetici atestati.

Conform legii, acest certificat energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati. Acestia sunt incadrati in gradele profesionale I sau II. Lista de auditori energetici atestati poate fi consultata pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Legislatie

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

  • Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor (Click aici pentru a descarca in format pdf de pe site-ul Ministerului);
  • Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 – privind performanta energetica a cladirilor (Click aici pentru a descarca in format pdf de pe site-ul Ministerului);
  • Legea nr. 159/2013 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor (Click aici pentru a descarca in format pdf de pe site-ul Ministerului, care prevede obligativitatea afisarii acestui certificat energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat.

De asemenea, prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare – in perioada de valabilitate a acelui certificat energetic – a recomandarilor stabilite in document. Amenzile pentru neafisarea lui in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

Cine doreste mai multe informatii in vederea obtinerii unui certificat energetic poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA).

Etichete pagina: certificat energetic sector 2.