Certificat energetic Ilfov

Pagina vizitata de 596 ori din data de 3 Aprilie 2020

Pe aceasta pagina puteti gasi informatii utile despre auditori energetici atestati si firme care elibereaza certificate energetice in Ilfov. Pentru a-i putea gasi mai usor, am listat si datele lor de contact:

  • adresa
  • telefon
  • email
  • website.

 

Auditori energetici in Ilfov

Cautati un auditor energetic in Ilfov pentru un certificat energetic sau audit, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Completati formularul de mai jos, si platforma Evaluari24 va trimite gratuit 5 oferte de pret de la experti autorizati, iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti experti in audit energetic.)

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Adaugati descrierea firmei Dvs de audit energetic aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Fara recenzii
0/5

Bucuresti

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Otopeni

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Adaugati descrierea firmei Dvs de audit energetic aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Majoritatea auditorilor energetici ofera eliberare de certificate de performanta energetice si servicii de audit energetic pentru diverse imobile: case, apartamente, vile, garsoniere, hale industriale, cladiri administrative etc.

Informatii utile

Certificatul de performanta energetica (certificat energetic) este un document, cu valabilitate de 10 ani, care atesta performanta energetica a constructiilor (cladirilor).

Desigur ca sunteti familiarizati cu clasele energetice de la electrocasnice. Ceva asemanator este si in cazul cladirilor.

Acestea se impart in clase energetice, de la A la G, unde in clasa A sunt cele mai performante cladiri din punct de vedere energetic.

Un certificat energetic in Ilfov se obtine de catre proprietar/investitor/administratorul cladirii/unitatii de cladire prin apelarea la un auditor energetic autorizat local.

Obligativitatea detinerii unui certificat energetic

Obligativitatea detinerii acestui document a fost introdusa prin Legea 159 /2013, care modifica Legea nr. 372/2005.

Este obligatoriu sa detineti un certificat energetic  Ilfov pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore.

In cazul lipsei unui astfel de document la incheierea unei vanzari-cumparari, contractul este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta.

Detalii suplimentare pot sa va furnizeze specialistii in domeniu – auditorii energetici Ilfov atestati.

Auditori energetici atestati

Conform legii, acest certificat energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati.

Acestia sunt incadrati in gradele profesionale I sau II.

Lista de auditori energetici atestati poate fi consultata pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Legislatia privind certificatul energetic

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea afisarii certificatului energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat.

De asemenea, tot prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare in perioada de valabilitate a certificatului energetic Ilfov a recomandarilor stabilite in acest certificat de performanta energetica.

Amenzile pentru neafisarea certificatului energetic in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

Cine doreste mai multe informatii in vederea obtinerii unui certificat energetic Ilfov, poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA).