Certificat energetic Bucuresti si Ilfov

Ati aflat ca aveti nevoie de un certificat energetic in Bucuresti, si sunteti in cautarea unui specialist care sa vi-l realizeze? Mai jos puteti consulta o lista cu auditori energetici locali care va pot sprijini in acest sens. Pentru solicitarea de informatii suplimentare sau oferte de pret pentru lucrarea Dvs va rugam sa intrati in legatura directa cu acestia.

Auditori energetici Bucuresti

Energo Instal Consulting SRL

Adresa: Soseaua Pantelimon nr. 89, Bucuresti
Telefon: 0763.915-461
Website: https://energo-instal.ro/
Email: contact [la] energo-instal.ro

Informatii utile

Motive pentru care aveti nevoie de un certificat energetic Bucuresti

 

 • Obligatie legala: Potrivit legislatiei in vigoare (Legea 372/2005), certificatul energetic este obligatoriu in cazul vanzarii sau inchirierii unei locuinte. Proprietarul este responsabil de intocmirea acestuia.
 • Stabilirea corecta a pretului: Certificatul energetic permite stabilirea mai precisa a pretului locuintei, deoarece costurile de exploatare reprezinta o parte semnificativa din costul total al unei constructii.
 • Informatii despre consumul de energie: In cazul vanzarii sau inchirierii, certificatul energetic furnizeaza informatii despre consumul de energie pe metru patrat si costurile viitoare de intretinere a casei sau apartamentului. Astfel, devine un instrument util pentru comparatia diferitelor locuinte in ceea ce priveste consumul de energie, facilitand luarea deciziilor de cumparare sau inchiriere.
 • Documentatie necesara pentru cladirile noi: In cazul cladirilor noi, certificatul energetic face parte din documentatia necesara la receptia lucrarilor si este pastrat in cartea tehnica a constructiei.
 • Informare si imbunatatire a performantelor energetice: Chiar daca nu doriti sa vindeti sau sa inchiriati locuinta, puteti solicita certificatul energetic pentru a va informa cu privire la performantele energetice ale acesteia. Recomandarile specialistilor continute in certificat va pot ajuta sa imbunatatiti performantele energetice, sa reduceti consumul de energie si sa economisiti bani.

Cum sa alegeti un profesionist pentru a obtine un certificat energetic Bucuresti fara probleme

 

Alegerea unui auditor energetic competent si calificat este un aspect crucial atunci cand doriti sa obtineti un certificat energetic de incredere pentru imobilul sau cladirea Dvs. Acesta joaca un rol important in evaluarea performantei energetice a cladirii si in oferirea de recomandari pentru imbunatatirea eficientei energetice. Iata cateva sfaturi despre cum sa alegi un astfel de profesionist potrivit:

 1. Verificati acreditarile si autorizarile: Asigurati-va ca auditorul energetic pe care il alegeti este acreditat si autorizat conform legislatiei in vigoare. Cautati auditori energetici atestati de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) sau de alte organisme recunoscute in domeniu.
 2. Experienta si expertiza: Verificati experienta si expertiza auditorului energetic. Este recomandat sa optati pentru un profesionist cu o experienta semnificativa in domeniul evaluarii performantei energetice a cladirilor. O experienta bogata poate indica un nivel ridicat de competenta si cunostinte specializate.
 3. Recomandari si referinte: Cereti auditorului energetic sa va ofere recomandari sau referinte de la clienti anteriori. Aceasta va poate oferi o perspectiva asupra calitatii serviciilor si a nivelului de satisfactie al clientilor anteriori.
 4. Comunicare si abordare profesionala: Asigurati-va ca auditorul energetic este comunicativ si poate explica in mod clar procesul de evaluare a performantei energetice a cladirii. Un auditor care este receptiv la intrebarile Dvs si care va ofera informatiile necesare intr-un mod profesional poate face intregul proces mai usor si mai placut.
 5. Preturi si termene de livrare: Solicitati informatii despre costurile serviciilor auditorului energetic si despre termenele de livrare ale certificatului energetic. Comparati ofertele de la mai multi auditori energetici pentru a obtine o imagine clara asupra pietei si pentru a face o alegere inteleapta.
 6. Recunoastere si reputatie: Verificati daca auditorul energetic este recunoscut si are o reputatie solida in industrie. Puteti verifica recenziile online, feedback-ul de la clienti si reputatia generala a auditorului in comunitatea locala.
 7. Servicii suplimentare: Intrebati auditorul energetic daca ofera si alte servicii sau consultanta in domeniul eficientei energetice. Un auditor care poate oferi sfaturi suplimentare si solutii personalizate poate fi un avantaj in imbunatatirea performantei energetice a cladirii tale.

Alegerea unui auditor energetic potrivit este esentiala pentru obtinerea unui certificat energetic de incredere si pentru a beneficia de informatii relevante si de calitate despre performanta energetica a cladirii tale. Investiti timp si efort in cercetarea si selectarea unui auditor energetic calificat si experimentat, si veti obtine un certificat energetic Bucuresti conform reglementarilor in vigoare.