Certificat energetic Brasov

PFA Petre Serban Matei – Auditor energetic autorizat

Aveti nevoie de un certificat energetic in Brasov sau alte localitati din judet? Apelati cu incredere la PFA Petre Serban Matei!

Date de contact:

 • Telefon: 0721.530-541
 • E-mail: petre.serban  (la) gmail.com
 • Formular de contact / cerere oferta de pret: Click aici

Certificat energetic Brasov – preturi :

 • Oferim preturi reale, seriozitate si eficienta.
 • Tarifele se negociaza in functie de suprafata si dispunerea pe nivele.

Scurta prezentare:

 • certificare energetica cladiri si apartamente;

Grade profesionale auditori energetici atestati: – auditor energetic gradul II;

Numar de auditori energetici atestati: 1;

 

Principalele localitati in care activeaza:

 • Zarnesti
 • Rasnov
 • Brasov,
 • Cristian
 • Bran
 • Moieciu
 • Poiana Marului etc.

Formular contact / Cerere oferta de pret

  Numele Dvs (necesar)

  Adresa de email (necesara)

  Nr de telefon

  Tip imobil

  Alte detalii

  Informatii utile

  Ce este un certificat energetic?

  Certificatul energetic este un document oficial care furnizeaza informatii esentiale cu privire la eficienta energetica a unei cladiri. Este emis de catre experti autorizati in evaluarea performantei energetice a cladirilor si are rolul de a evalua si clasifica consumul de energie al unei constructii.

  Un certificat energetic Brasov ofera o perspectiva asupra eficientei energetice a cladirii si indica nivelul de consum de energie necesar pentru a o intretine. Cladirile sunt clasificate pe o scara de la A la G, unde A reprezinta cea mai eficienta cladire, iar G reprezinta cea mai putin eficienta. Aceasta evaluare se bazeaza pe criterii precum izolatia termica, sistemele de incalzire si racire, ventilatia, iluminatul si alti factori relevanti.

  Acest document ofera si recomandari pentru imbunatatirea eficientei energetice a cladirii. Acestea pot include instalarea de echipamente mai eficiente, izolarea termica sau utilizarea surselor de energie regenerabila. Prin urmare, documentul nu numai ca ofera o imagine clara asupra consumului de energie al cladirii, ci si sugereaza modalitati de a economisi energie si de a reduce impactul asupra mediului.

  Cand este necesara obtinerea unui certificat energetic?

  Certificatul energetic este adesea necesar in diferite situatii, cum ar fi vanzarea sau inchirierea unei cladiri, accesarea de finantari sau subventii guvernamentale pentru lucrari de eficienta energetica sau pentru a fi in conformitate cu cerintele legislative referitoare la performanta energetica a cladirilor.

  Cum se obtine un certificat energetic Brasov?

  Pentru a obtine un astfel de document, proprietarii cladirilor trebuie sa solicite serviciile unui expert autorizat. Acestia efectueaza o evaluare amanuntita a cladirii, colecteaza datele necesare si intocmesc raportul final. Este important sa alegi un expert autorizat si acreditat pentru a te asigura ca actul final este valabil si respecta reglementarile in vigoare.

  Un certificat energetic este un instrument valoros in ceea ce priveste optimizarea eficientei energetice a cladirii si luarea deciziilor informate pentru economisirea energiei si protejarea mediului inconjurator. Prin intelegerea consumului de energie si prin implementarea masurilor recomandate, proprietarii de cladiri pot contribui la reducerea costurilor si la promovarea unui mediu mai durabil.

  Mai jos vei descoperi pasii necesari pentru obtinerea unui certificat energetic si cum poti aborda acest proces.

  Pasul 1 – Identifica un expert autorizat

  Primul pas crucial este sa identifici un expert autorizat in evaluarea performantei energetice a cladirilor.

  Pasul 2 – Contacteaza expertul si stabileste o programare

  Dupa ce ai identificat un expert autorizat, contacteaza-l si stabileste o programare pentru evaluarea cladirii tale. Asigura-te ca ai disponibile toate documentele relevante, cum ar fi planurile cladirii, facturile de utilitati si orice informatii suplimentare cerute de expert.

  Pasul 3 – Vizita de evaluare a cladirii

  Expertul autorizat va efectua o vizita la cladirea ta pentru a colecta datele necesare pentru evaluare. In timpul vizitei, vor fi analizate aspecte precum izolatia termica, sistemele de incalzire si racire, iluminatul si alti factori relevanti pentru eficienta energetica. Asigura-te ca oferi expertului acces la toate zonele cladirii care necesita evaluare.

  Pasul 4 – Procesarea datelor si analiza

  Dupa ce expertul a colectat datele necesare, urmeaza procesarea acestora si analiza performantei energetice a cladirii tale. Aceasta include calcularea indicatorilor de eficienta energetica si clasificarea cladirii in conformitate cu sistemul de evaluare. Expertul va examina consumul de energie, eficienta sistemelor si va genera raportul final.

  Pasul 5 – Eliberarea certificatului energetic

  In urma analizei si procesarii datelor, expertul autorizat va emite documentul final. Acesta va include informatii despre clasificarea energetica a cladirii tale, consumul estimat de energie si recomandari pentru imbunatatirea eficientei energetice. Totodata, va fi valabil pentru 10 ani de zile, si va fi inregistrat in baza de date a autoritatilor competente.

  Pasul 6 – Optional – Implementarea recomandarilor si imbunatatiri

  Documentul final contine recomandari pentru a imbunatati eficienta energetica a cladirii tale. Aceste recomandari pot include izolarea termica, modernizarea sistemelor de incalzire sau racire, utilizarea surselor de energie regenerabila si altele. Prin implementarea acestor imbunatatiri prevazute intr-un certificat energetic Brasov, poti economisi energie si reduce costurile pe termen lung.