Certificat energetic Brasov

Alina Pepine PFA – Auditor energetic autorizat

Aveti nevoie de un certificat energetic in Brasov sau alte localitati din judet? Apelati cu incredere la PFA Pepina Alina!

Date de contact:

Preturi certificat energetic: :

 • Oferim preturi reale, seriozitate si eficienta.
 • Tarifele se negociaza in functie de suprafata si dispunerea pe nivele.

Scurta prezentare:

 • certificare energetica cladiri si apartamente;
 • relevee cladiri, autorizat ANCPI.

 

 

 

 

Grade profesionale auditori energetici atestati: – auditor energetic gradul II;

Numar de auditori energetici atestati: 1;

 

Principalele localitati in care activeaza:

 • Zarnesti
 • Rasnov
 • Brasov,
 • Cristian
 • Bran
 • Moieciu
 • Poiana Marului etc.

Formular contact / Cerere oferta de pret

  Numele Dvs (necesar)

  Adresa de email (necesara)

  Nr de telefon

  Tip imobil

  Alte detalii

  Informatii utile

  Romania s-a aliniat normelor europene si, prin prevederile  Legii 159/2013  s-a hotarat ca la fiecare tranzactie imobiliara sa fie necesar si un certificat energetic. Astfel cumparatorii sau viitorii chiriasi stiu ce consum energetic vor avea in locuinta si vanzatorii sunt siguri ca actul nu se poate revoca sau ataca in instanta, declarandu-se nul. Cu alte cuvinte, toata lumea are de castigat, indiferent de tabara in care se afla – a proprietarilor sau a celor care cumpara sau inchiriaza.

  Acest document nu face altceva decat sa incadreze cladirea in una din cele 7 clase de performanta energetica, de la A la G, unde A este cea mai buna, cu cel mai mic consum, iar G este o clasa care necesita modificari serioase in imobil in scopul obtinerii performantei energetice.

  Actul este obligatoriu si pentru salile de sport, restaurante, hoteluri, cladiri destinate afacerilor HoReCa etc. In caz contrar, se poate declara nulitate relativa in justitie de catre partile care au incheiat documentul de vanzare-cumparare sau de catre terti.

  Ceea ce este demn de mentionat este faptul ca unele cladiri si monumente protejate ce fac parte din Patrimoniul National sau au o valoare istorica sau arhitecturala sunt scutite de obligativitatea unui certificat energetic. In plus, nici atelierele si cladirile rezidentiale din domeniul agricol unde nu este necesar un consum ridicat de energie, cladirile care nu sunt folosite decat cateva luni pe an, cele cu o suprafata utila de sub 50 de metri patrati, nu este necesar sa aiba acest document. Pentru toate celelalte cladiri acest document este obligatoriu in momentul incheierii unui contract in care sunt cuprinse date importante privind consumul de energie al unei cladiri sau al unei unitati de cladire. Ceea ce inseamna ca oricine trebuie sa se ingrijeasca si de acest aspect si sa obtina actul ce se va dovedi de un real folos.

  Potrivit reglementarilor in vigoare, un certificat energetic trebuie inmanat cumparatorului sau chiriasului la momentul in care se face contractul de vanzare cumparare sau de inchiriere. El trebuie predat in original, iar pe document se specifica si valabilitatea sa. In cazul in care nu intervin alte modificari majore, un astfel de document are o valabilitate de pana la 10 ani.

  Cat de greu se obtine?

  Un asemenea document se obtine in cateva zile, uneori chiar si intr-un timp mai mic, de 24 de ore, in functie de firma cu care se colaboreaza. Acesta este intocmit in functie de documentatie si de cercetarile la fata locului.

  Pentru obtinerea lui trebuie sa se apeleze numai la firme specializate sau la persoane autorizate in acest sens – auditori energetici autorizati sa faca acest lucru -, in caz contrar vor avea de suferit ambele parti implicate in procesul de vanzare-cumparare si de inchiriere.

  Documente necesare:

  • Cartea tehnica pe care constructia o detine;
  • Releveul cladirii – cu mentiunea ca in cazurile in care nu exista trebuie realizat.

  Pasii urmati pentru a se putea intocmi:

  • Auditorul energetic autorizat viziteaza imobilul cu scopul de colecta si prelucra date si informatii;
  • Se vor efectua calcule de specialitate;
  • Se va elibera respectivul certificat energetic.
  Legislatia in domeniul auditului energetic

  Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

  Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

  Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

  Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor.

  Cuvinte cheie: certificat energetic Brasov, certificat energetic.