Certificat energetic Braila

Pe aceasta pagina puteti gasi un profesionist din domeniului de audit energetic care sa va asiste la obtinerea unui certificat energetic in Braila. Mai jos puteti gasi date de contact ale acestui tip de profesionisti, pe care ii puteti contacta direct pentru a solicita informatiile de care aveti nevoie, ori pentru a cere o oferta de pret pentru situatia dumneavoastra specifica.

Auditori energetici Braila

George Mardare – Auditor energetic

Adresa: Braila
Telefon: 0371.784-064
Email: gmardare [la] yahoo.com

sau
Cereti oferta de pret online prin completarea formularului de mai jos:

  Numele Dvs (necesar)

  Adresa de email (necesara)

  Nr de telefon (necesar)

  Tip imobil (apartament, casa, cladire, etc)

  Alte detalii

   

  Informatii utile

  Ce este certificatul energetic?

  Acest act, cunoscut si sub denumirea completa de Certificat de Performanta Energetica, este un document oficial care evalueaza si atesta eficienta energetica a unei cladiri sau a unei unitati de cladire. Un certificat energetic Braila ofera o imagine clara asupra consumului de energie necesar pentru functionarea cladirii, incluzand incalzirea, racirea, ventilatia, producerea apei calde menajere si iluminatul.

  La ce foloseste un certificat energetic

  • Informare pentru cumparatori si chiriasi: Acest act furnizeaza informatii esentiale despre consumul de energie al cladirii, ajutand potentialii cumparatori sau chiriasi sa ia decizii informate. O cladire cu o clasa energetica superioara (de exemplu, A sau B) va avea costuri de operare mai mici comparativ cu una clasata inferior (de exemplu, E sau F).
  • Obligatii legale: Certificatul energetic este obligatoriu in anumite situatii:
   • La vanzarea unei proprietati.
   • La inchirierea unei proprietati.
   • La finalizarea constructiei unor cladiri noi.
  • Identificarea imbunatatirilor: Documentul contine si recomandari pentru imbunatatirea performantei energetice a cladirii. Aceste recomandari pot include masuri precum imbunatatirea izolatiei termice, modernizarea sistemului de incalzire sau inlocuirea ferestrelor, ajutand proprietarii sa faca investitii inteligente pentru a reduce consumul de energie si costurile aferente.
  Cum se poate obtine un certificat energetic

  Pentru a obtine un certificat energetic Braila, proprietarul cladirii trebuie sa contacteze un auditor energetic autorizat. Procesul de obtinere implica mai multe etape:

  1. Evaluarea initiala: Auditorul energetic va efectua o inspectie detaliata a cladirii, colectand date despre caracteristicile constructive si instalatiile acesteia.
  2. Calculul performantei energetice: Folosind software specializat si datele colectate, auditorul va calcula consumul specific de energie al cladirii si va stabili clasa de performanta energetica.
  3. Emiterea actului: Dupa finalizarea evaluarii, auditorul va emite certificatul energetic, care va include informatiile despre consumul de energie, clasa energetica si recomandarile pentru imbunatatiri.

  Termenul de valabilitate

  Certificatul energetic are o valabilitate de 10 ani de la data emiterii. Dupa expirarea acestui termen, proprietarul trebuie sa obtina un nou document, mai ales daca doreste sa vanda sau sa inchirieze din nou cladirea. De asemenea, in cazul in care se efectueaza lucrari majore de renovare care pot influenta performanta energetica a cladirii, este recomandata reevaluarea si obtinerea unui nou document.

  Acest document este un instrument esential pentru evaluarea si imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor, avand rolul de a informa, conforma cu legislatia si ghida proprietarii in realizarea de investitii eficiente din punct de vedere energetic.

  Cateva utilizari mai putin cunoscute ale unui certificat energetic

  Acest act are si utilizari mai putin cunoscute, pe langa cele evidente legate de vanzarea, inchirierea sau renovarea cladirilor. Iata cateva dintre acestea:

  • Accesarea finantarii pentru eficienta energetica: Bancile si alte institutii financiare pot solicita un certificat energetic pentru a acorda credite destinate imbunatatirii eficientei energetice a cladirilor. Acest lucru poate include credite pentru izolarea termica, modernizarea sistemelor de incalzire sau instalarea panourilor solare.
  • Evaluarea pentru certificari verzi: Documentul poate fi utilizat ca parte a procesului de evaluare pentru obtinerea certificarilor verzi. Aceste certificari recunosc cladirile sustenabile si eficiente energetic.
  • Planificarea urbana si dezvoltarea durabila: Autoritatile locale pot utiliza datele din certificatele energetice pentru a monitoriza si a planifica eficienta energetica la nivel de cartier sau oras. Aceste informatii pot ajuta la identificarea zonelor cu cladiri ineficiente energetic si la dezvoltarea de politici si programe de reabilitare urbana.
  • Compararea performantei energetice: Proprietarii de cladiri comerciale sau industriale pot utiliza certificatele energetice pentru a compara performanta energetica a diferitelor imobile din portofoliul lor. Acest lucru poate ajuta la identificarea cladirilor care necesita imbunatatiri si la alocarea resurselor in mod eficient.
  • Impactul asupra valorii proprietatii: Desi nu este foarte cunoscut, certificatul energetic poate influenta valoarea de piata a unei proprietati. Cladirile cu o clasa energetica superioara pot avea o valoare de revanzare mai mare si pot atrage chiriasi dispusi sa plateasca chirii mai mari datorita costurilor de operare reduse.
  • Raportarea de responsabilitate corporativa: Companiile mari, in special cele cotate la bursa, pot include informatii din certificatele energetice in rapoartele lor de responsabilitate sociala si de mediu (CSR). Acest lucru demonstreaza angajamentul lor fata de sustenabilitate si eficienta energetica, imbunatatind imaginea publica si atractivitatea pentru investitori.
  • Evaluarea riscurilor de investitii: Investitorii imobiliari pot utiliza acest document pentru a evalua riscurile asociate investitiilor in proprietati. Cladirile ineficiente energetic pot avea costuri operationale mai mari si necesita investitii suplimentare pentru reabilitare, influentand rentabilitatea investitiei.
  • Monitorizarea impactului politicilor publice: Guvernele pot folosi datele din acest act pentru a monitoriza eficacitatea politicilor publice in domeniul eficientei energetice si pentru a ajusta aceste politici in functie de rezultate. Acest lucru ajuta la crearea unor strategii mai eficiente pentru reducerea consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera.

  Prin aceste utilizari diverse, certificatul de performanta energetica devine un instrument multifunctional, care nu doar indeplineste cerintele legale, ci si sprijina o gama larga de activitati economice, sociale si de mediu.

  Cuvinte cheie pagina: certificat energetic Braila.