Certificat energetic Bistrita

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Bistrita? Trebuie sa gasiti un auditor energetic local care sa va sprijine in realizarea lui? Mai jos puteti gasi o lista cu astfel de specialisti, impreuna cu datele la care ii puteti contacta.

Auditori energetici Bistrita

Iloaie Florin George – Auditor energetic

Adresa: Bistrita
Telefon: 0749227798
Website: www.cabinet-particular.ro/audit-energetic/bistrita
Email: –

In ce situatii apare nevoia de un certificat energetic Bistrita?

Acest document este obligatoriu in anumite situatii, iar intelegerea momentelor in care acesta este necesar poate fi utila pentru proprietarii de cladiri sau potentiali cumparatori. Iata cand poate sa apara necesitatea lui:

 • Vanzarea unei cladiri: In conformitate cu legislatia in vigoare, in momentul vanzarii unei cladiri este obligatoriu sa se prezinte un certificat energetic. Acesta ofera informatii relevante despre eficienta energetica a cladirii si ajuta la stabilirea pretului corect al proprietatii.
 • Inchirierea unei cladiri: In cazul in care doriti sa inchiriati o cladire sau o locuinta, veti avea nevoie de acest document. El furnizeaza informatii importante pentru chiriasi in ceea ce priveste costurile de exploatare si eficienta energetica a cladirii.
 • Constructia de cladiri noi: In momentul construirii unei cladiri noi, este necesar sa se obtina un certificat energetic Bistrita. Acesta face parte din documentatia necesara pentru receptia lucrarilor si este inclus in cartea tehnica a constructiei.
 • Renovari si modificari majore ale cladirii: Daca efectuati renovari sau modificari majore la cladirea dumneavoastra existenta, este posibil sa fie necesar un document actualizat. Aceasta este o oportunitate de a evalua si imbunatati performanta energetica a cladirii in urma renovarilor.
 • Programul Prima Casa: In cazul in care intentionati sa achizitionati o locuinta prin intermediul programului Prima Casa, este obligatoriu ca aceasta sa fie incadrata in clasele de eficienta energetica A, B sau C. Pentru a dovedi incadrarea in aceste clase, este necesar un certificat energetic.
 • Accesarea de finantari si subventii: Pentru a beneficia de anumite finantari sau subventii in domeniul energetic, este posibil sa fie cerut un astfel de document. Acesta este utilizat pentru evaluarea eligibilitatii si pentru a stabili nivelul sprijinului financiar acordat.
 • Informatii si sfaturi pentru imbunatatirea performantei energetice: Chiar daca nu sunteti implicati in tranzactii imobiliare sau inchirieri, puteti solicita un certificat energetic pentru a obtine informatii despre performanta energetica a cladirii dumneavoastra. Recomandarile si sfaturile specialistilor incluse in document va pot ajuta sa luati masuri pentru a imbunatati eficienta energetica si pentru a economisi energie.

Cum sa ne pregatim pentru obtinerea unui certificat energetic Bistrita?

Obtinerea lui implica respectarea unor pasi si cerinte specifice. Iata cateva sfaturi si etape pe care le puteti urma pentru a va pregati in mod corespunzator:

 • Informati-va asupra legislatiei in vigoare: In Romania, acest act este reglementat de Legea nr. 372/2005 si este necesar in anumite situatii precum vanzarea, inchirierea sau constructia de cladiri noi. Asigurati-va ca sunteti familiarizat cu prevederile legale si cerintele specifice inainte de a il solicita.
 • Contactati un auditor energetic autorizat: In vederea obtinerii unui certificat energetic, trebuie sa colaborati cu un auditor energetic autorizat. Asigurati-va ca alegeti o persoana cu experienta, deoarece acesta va efectua inspectia si va emite documentul.
 • Pregatiti documentele necesare: Pentru a obtine actul, va trebui sa furnizati auditorului energetic documente relevante. Asigurati-va ca aveti urmatoarele documente pregatite:
  • Acte de proprietate sau contract de inchiriere al cladirii;
  • Planuri ale cladirii, inclusiv planuri de situatie, planuri de arhitectura, planuri de instalatii etc;
  • Facturi sau alte documente care sa ateste consumurile de energie anterioare (daca sunt disponibile).
 • Verificari si masuratori: Auditorul energetic va realiza o vizita la cladirea dumneavoastra pentru a colecta date si informatii necesare pentru evaluarea performantei energetice. Asigurati-va ca cladirea este pregatita pentru aceasta inspectie prin efectuarea urmatoarelor verificari:
  • Verificati accesul la toate camerele si spatiile din cladire pentru masuratori;
  • Asigurati-va ca toate contoarele de energie sunt functionale si accesibile;
  • Inregistrati valorile si specificatiile echipamentelor de incalzire, racire si iluminat.
 • Asigurati-va ca cladirea este pregatita pentru audit energetic: Pentru a obtine un certificat energetic precis, este recomandat sa efectuati urmatoarele actiuni inainte de inspectie:
  • Verificati si reparati eventualele defectiuni ale sistemelor de incalzire, racire si iluminat;
  • Asigurati-va ca izolatia cladirii este in stare buna si ca nu exista pierderi de caldura sau infiltrari de aer;
  • Imbunatatiti eficienta energetica prin instalarea de echipamente eficiente si utilizarea surselor de energie regenerabila, daca este posibil.

Urmand acesti pasi si pregatindu-va in prealabil, veti putea obtine un certificat energetic Bistrita adecvat si precis pentru cladirea dumneavoastra. Acesta va furniza informatii valoroase despre performanta energetica a cladirii si va va ajuta sa identificati potentiale imbunatatiri pentru a economisi energie si a reduce costurile de exploatare.