Certificat energetic Baia Mare

Aveti nevoie sa obtineti un certificat energetic in Baia Mare? Sunteti in cautarea unui auditor energetic local care sa va ajute? In continuare gasiti o lista cu astfeld e specialisti, impreuna cu datele lor de contact.

Auditori energetici Baia Mare

Nagelin SRL

Adresa: Str. George Coșbuc nr. 14, Baia Mare
Numar de telefon: 0744.602-886
Website: http://certificatenergeticmm.ro
Adresa de email: contact [la] certificatenergeticmm.ro

La ce foloseste un certificat energetic Baia Mare?

Acest document esential in domeniul eficientei energetice al cladirilor poate aduce numeroase beneficii atat proprietarilor, cat si utilizatorilor. Iata cateva aspecte importante despre modul in care un certificat energetic poate fi util:

 • Evaluarea performantei energetice – Ofera o evaluare obiectiva a performantei unei cladiri. Acesta indica nivelul de eficienta energetica si consumul estimat de energie al cladirii, oferind informatii valoroase despre cat de bine este proiectata si construita din acest punct de vedere.
 • Informatii pentru proprietari si cumparatori – Furnizeaza proprietarilor si cumparatorilor informatii detaliate despre consumul de energie al cladirii si costurile asociate. Aceste informatii pot fi utilizate pentru a evalua si compara eficienta energetica a diferitelor cladiri si pot contribui la luarea deciziilor informate in ceea ce priveste achizitionarea sau inchirierea unei locuinte.
 • Reducerea costurilor – Poate ajuta proprietarii sa identifice sursele de ineficienta energetica si sa ia masuri pentru a reduce consumul de energie si costurile asociate. Recomandarile incluse in certificat pot oferi sugestii specifice pentru imbunatatirea eficientei cladirii, precum izolarea termica, inlocuirea echipamentelor vechi sau instalarea sistemelor de energie regenerabila.
 • Promovarea sustenabilitatii – Este un instrument important pentru promovarea sustenabilitatii si protectia mediului. Prin constientizarea consumului de energie al unei cladiri si incurajarea eficientei energetice, documentul poate contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si la conservarea resurselor naturale.
 • Respectarea legislatiei – Detinerea unui certificat energetic este o cerinta legala in cazul vanzarii, inchirierii sau construirii unei cladiri noi. Prin obtinerea si prezentarea unui document valabil, proprietarii se asigura ca sunt in conformitate cu reglementarile si evita posibilele sanctiuni sau litigii legale.
 • Orientare in procesul de proiectare si constructie – poate oferi orientare in procesul de proiectare si constructie a cladirilor noi. Prin evaluarea eficientei energetice si identificarea punctelor slabe, se poate imbunatati calitatea constructiilor viitoare si se poate promova dezvoltarea durabila in domeniul imobiliar.
 • Constientizare si educare – Poate contribui la cresterea nivelului de constientizare si educare in ceea ce priveste importanta eficientei energetice. Prin furnizarea informatiilor relevante si accesibile, certificatul poate incuraja proprietarii si utilizatorii sa adopte practici mai sustenabile si sa ia in considerare impactul cladirilor asupra mediului.
Cum se realizeaza un certificat energetic Baia Mare?

Iata pasii principali implicati in realizarea unui certificat energetic:

 1. Angajarea unui auditor energetic: Primul pas in obtinerea acestui document este angajarea unui auditor autorizat de catre autoritatile competente. Acesta are cunostinte si experienta in evaluarea eficientei cladirilor si va fi responsabil de realizarea actelor.
 2. Vizitarea cladirii: Specialistul va efectua o vizita la cladirea in cauza pentru a colecta date si informatii relevante. Aceasta vizita poate implica masuratori, inspectii si evaluari ale diferitelor elemente ale cladirii, cum ar fi izolatia termica, echipamentele de incalzire si racire, ferestrele si usile, precum si sistemul de iluminat si ventilatie.
 3. Colectarea de informatii: Auditorul va solicita proprietarului cladirii sa furnizeze documente si informatii specifice, cum ar fi planurile cladirii, date despre materialele de constructie utilizate, instalatiile existente si alte detalii relevante. Aceste informatii sunt necesare pentru a completa si verifica in mod precis certificatul energetic.
 4. Calculul performantei energetice: Pe baza datelor si informatiilor colectate, specialistul va efectua calcule si analize pentru a evalua performanta energetica a cladirii. Acest proces implica utilizarea unor metode si algoritmi specifici pentru determinarea consumului de energie, eficientei sistemelor si clasificarea cladirii.
 5. Elaborarea documentului: Auditorul energetic va elabora documentul pe baza rezultatelor obtinute in procesul de evaluare. Acesta va contine informatii despre consumul de energie, emisiile de gaze cu efect de sera si clasa energetica a cladirii, precum si recomandari specifice pentru imbunatatirea performantei in acest domeniu.
 6. Eliberarea unui certificat energetic Baia Mare: Dupa finalizarea procesului de evaluare si elaborare a documentului, acesta va fi eliberat proprietarului cladirii. El are o valabilitate specifica de 10 ani, dupa care trebuie reinnoit.