Certificat energetic Baia Mare si judetul Maramures

Cautati un auditor energetic pentru un certificat energetic sau audit in Baia Mare, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit! Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti experti in audit energetic)

Pagina vizualizata de 979 ori din data de 3 Aprilie 2020
Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Evaluari24

Informatii utile despre certificatul energetic

Certificatul de performanta energetica (certificat energetic) este un document, cu valabilitate de 10 ani, care atesta performanta energetica a constructiilor (cladirilor).

Desigur ca sunteti familiarizati cu clasele energetice de la electrocasnice. Ceva asemanator este si in cazul cladirilor.

Acestea se impart in clase energetice, de la A la G, unde in clasa A sunt cele mai performante cladiri din punct de vedere energetic.

Un certificat energetic in Baia Mare se obtine de catre proprietar/investitor/administratorul cladirii/unitatii de cladire prin apelarea la un auditor energetic autorizat local.

Obligativitatea detinerii unui certificat energetic

Obligativitatea detinerii unui certificat energetic a fost introdusa prin Legea 159 /2013, care modifica Legea nr. 372/2005.

Este obligatoriu sa detineti un certificat energetic Baia Mare pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore.

In cazul lipsei unui certificat energetic la incheierea unei vanzari-cumparari, contractul este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta.

Detalii suplimentare pot sa va furnizeze specialistii in domeniu – auditorii energetici Baia Mare atestati.

Auditori energetici atestati

Conform legii, acest certificat energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati.

Acestia sunt incadrati in gradele profesionale I sau II.

Lista de auditori energetici atestati poate fi consultata pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Legislatia privind certificatul energetic

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

Legea nr. 159/2013 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea afisarii acestui certificat energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat.

De asemenea, tot prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare in perioada de valabilitate a unui certificat energetic Baia Mare a recomandarilor stabilite in acest certificat de performanta energetica.

Amenzile pentru neafisarea unui certificat energetic in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

Cine doreste mai multe informatii in vederea obtinerii unui certificat energetic Baia Mare poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA).

Tags: certificat energetic Baia Mare, certificat energetic.

Va rugam sa ne ajutati sa ne imbunatatim serviciile (va multumim!)  Auditori energetici in Baia Mare

  Fara recenzii
  0/5

  George Cosbuc nr. 14 A, Baia Mare

  Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

  Fara recenzii
  0/5

  Str. Tamplarilor, Nr. 15, Baia Mare

  Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

  Fara recenzii
  0/5

  Adaugati adresa firmei Dvs aici

  Adaugati descrierea firmei Dvs de audit energetic aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

  Majoritatea auditorilor energetici ofera eliberare de certificate de performanta energetice si servicii de audit energetic pentru diverse imobile: case, apartamente, vile, garsoniere, hale industriale, cladiri administrative etc.