Certificat energetic Bacau

Aveti nevoie de audit sau certificat energetic in Bacau, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit! Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti auditori energetici)

 

Audit energetic in Bacau

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

De ce e nevoie de un certificat energetic?

Acest document reprezintă un instrument esențial în domeniul eficienței energetice al clădirilor. El furnizează informații importante despre consumul de energie al unei clădiri și oferă proprietarilor și utilizatorilor o serie de avantaje. Iată de ce avem nevoie de un certificat energetic:

 • Evaluarea performanței energetice: Un astfel de document ne permite să evaluăm nivelul de eficiență energetică al unei clădiri. Acesta oferă informații despre consumul de energie, emisiile de gaze cu efect de seră și clasa energetică a clădirii. Prin intermediul sau, putem identifica câtă energie consumă clădirea și cum poate fi îmbunătățită eficiența energetică.
 • Informații pentru cumpărători și chiriași: Certificatul energetic este esențial în procesul de vânzare sau închiriere a unei clădiri. Prin intermediul lui, potențialii cumpărători sau chiriași pot obține informații clare și obiective despre costurile de exploatare ale clădirii. Astfel, ei pot lua decizii informate și pot compara diferite opțiuni în funcție de eficiența energetică a acestora.
 • Reducerea costurilor de exploatare: Un certificat energetic Bacău ne oferă o imagine clară asupra consumului de energie al unei clădiri. Prin identificarea punctelor slabe în eficiența energetică, putem lua măsuri pentru a reduce costurile de exploatare. Recomandările cuprinse în document ne ghidează în direcția corectă pentru a îmbunătăți performanța energetică și a reduce consumul de energie.
 • Protejarea mediului înconjurător: Consumul excesiv de energie are un impact semnificativ asupra mediului înconjurător prin emisiile de gaze cu efect de seră. Un astfel de document ne ajută să conștientizăm impactul pe care îl are clădirea noastră asupra mediului, și ne oferă recomandări pentru a reduce aceste emisii și a contribui la protejarea mediului înconjurător.
 • Respectarea reglementărilor legale: Legea 372/2005 prevede obligativitatea existenței certificatului energetic în cazul vânzării, închirierii sau construcției unei clădiri noi. Prin obținerea lui, ne conformăm reglementărilor legale și evităm sancțiunile și problemele legale ulterioare.
 • Îmbunătățirea confortului și calității vieții: O clădire cu o eficiență energetică mai ridicată poate oferi un mediu confortabil și o calitate superioară a vieții. Izolația termică bună, sistemul eficient de încălzire și răcire, precum și iluminatul optimizat contribuie la un confort sporit în interiorul clădirii.
Cum să ne pregătim pentru obținerea unui certificat energetic

Obținerea documentului este un proces important pentru proprietarii de clădiri, care doresc să evalueze eficiența energetică a acestora și să ia măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor energetice. Iată câteva sfaturi și etape pe care le poți urma pentru a te pregăti în mod corespunzător pentru obținerea lui:

 1. Cunoaște legislația în vigoare: Înainte de a solicita un certificat energetic, este important să te informezi cu privire la legislația specifică din România. Legea 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor reglementează acest aspect și stabilește cerințele și procedurile pentru obținerea lui.
 2. Găsește un auditor energetic autorizat: Documentul trebuie întocmit de către un auditor energetic autorizat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Asigură-te că alegi un specialist cu experiență și calificări relevante în domeniu pentru a obține un act întocmit corect și valabil.
 3. Asigură-te că ai documentele necesare: Pentru a pregăti dosarul pentru certificatul energetic, asigură-te că ai documentele necesare la îndemână. Acestea pot include acte de identitate, acte de proprietate, planuri ale clădirii, informații despre sistemele de încălzire și răcire, precum și alte documente relevante referitoare la clădire.
 4. Realizează îmbunătățiri dacă este necesar: Dacă dorești să îmbunătățești performanța energetică a imobilului tău, poți lua în considerare efectuarea unor lucrări de reabilitare sau modernizare. Acestea pot include izolarea termică a clădirii, înlocuirea sistemului de încălzire cu unul mai eficient sau instalarea unor echipamente de iluminat și climatizare mai performante energetic.
 5. Contactează un auditor energetic și solicită întocmirea: După ce ai pregătit documentele și ai realizat toate măsurătorile necesare, contactează un auditor energetic autorizat și solicită întocmirea unui certificat energetic Bacău. Asigură-te că furnizezi toate informațiile necesare.