Certificat energetic Arad

i-CErtific – Audit energetic in municipiul Arad si localitatile din judet

Date de contact:

Telefon: 0371780890
E-mail: office@i-certific.ro
Formular: Contact / Cerere oferta

Scurta prezentare

Oferim servicii de audit energetic si eliberam certificate energetice in Arad pentru diverse tipuri de cladiri:

 • garsoniere
 • apartamente
 • case, vile
 • spatii comerciale, industriale
 • cladiri administrative etc.

Numar de auditori energetici atestati: 1;

Principalele localitati in care va putem oferi serviciile noastre:

 • Arad
 • Pecica
 • Santana
 • Lipova
 • Ineu
 • Chisineu-Cris
 • Nadlac
 • Curtici
 • Pancota
 • Sebis
 • Vladimirescu
 • Siria etc.
Preturi certificat energetic:

Pretul se calculeaza in functie de suprafata imobilului, si incep de la 130 lei pentru o garsoniera.; eliberam documentele in maxim 48 de ore de la data preluarii datelor necesare.

Program de lucru:

Luni – Sambata: 8:00 – 20:00.

Pentru a cere o oferta de pret pentru certificat energetic, va rugam sa ne contactati telefonic, pe email, sau sa completati formularul de mai jos. Varianta cea mai rapida este prin apel telefonic.

Formular cerere oferta de pret online

  Numele Dvs (necesar)

  Adresa de email (necesara)

  Nr de telefon (necesar)

  Tip imobil

  Alte detalii

  Informatii utile despre certificat energetic

  Certificatul de performanta energetica (certificat energetic) este un document, cu valabilitate de 10 ani, care atesta performanta energetica a constructiilor (cladirilor).

  Desigur ca sunteti familiarizati cu clasele energetice de la electrocasnice. Ceva asemanator este si in cazul cladirilor.

  Acestea se impart in clase energetice, de la A la G, unde in clasa A sunt cele mai performante cladiri din punct de vedere energetic.

  Un certificat energetic se obtine de catre proprietar/investitor/administratorul cladirii/unitatii de cladire prin apelarea la un auditor energetic autorizat local.

  Obligativitatea detinerii unui certificat energetic

  Obligativitatea detinerii unui certificat energetic Arad a fost introdusa prin Legea 159 /2013, care modifica Legea nr. 372/2005.

  Este obligatoriu sa detineti un certificat energetic Arad pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore.

  In cazul lipsei unui astfel de document la incheierea unei vanzari-cumparari, contractul este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta.

  Detalii suplimentare pot sa va furnizeze specialistii in domeniu – auditorii energetici Arad atestati.

  Auditori energetici Arad atestati

  Conform legii, acest certificat energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati.

  Acestia sunt incadrati in gradele profesionale I sau II.

  Lista de auditori energetici atestati poate fi consultata pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

  Legislatia privind un certificat energetic

  Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

  Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

  Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

  Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea afisarii de certificat energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat.

  De asemenea, tot prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare in perioada de valabilitate a acestui certificat energetic a recomandarilor stabilite in document.

  Amenzile pentru neafisarea de certificat energetic in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

  Cine doreste mai multe informatii in vederea obtinerii unui certificat energetic poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA).

  Cuvinte cheie: certificat energetic.