Certificat energetic Braila

Like Consulting

Denumirea firmei: Like Consulting

Grade profesionale auditori energetici atestati: grad I si II

Numar de auditori energetici atestati: 2;

Principalele localitati in care activeaza: Braila, Faurei, Ianca, Insuratei etc.

Date de contact:

Telefon: 0768.686.091

Email: office@likeconsulting.ro

Website: https://www.likeconsulting.ro/

Cereti oferta de pret online de la Like Consulting completand formularul de mai jos:

Numele Dvs (necesar)

Adresa de email (necesara)

Nr de telefon

Tip imobil

Alte detalii

Preturi certificat energetic:

  • apartamente: preturi incepand de la 130 de lei
  • case: preturi incepand de la 250 de lei;
Scurta prezentare: Eliberam certificate de performanta energetica in 1 – 3 zile dupa obtinerea datelor si documentelor necesare. .
Program de lucru: Puteti apela la serviciile noastre in intervalul: Luni – Sambata: 9:00 – 20:00.

Informatii utile

Certificatul energetic reprezinta una din principalele preocupari ale celor care cauta sa vanda, sa inchirieze sau sa cumpere o locuinta. Acest document ajuta la stabilirea unui pret optim pentru o cladire si le indica persoanelor implicate in tranzactii de vanzare-cumparare sau inchiriere masurile ce trebuie luate pe viitor pentru a spori confortul si pentru a imbunatati conditiile de trai. Actul este obligatoriu si foarte util pentru cladirile ce se vand, se construiesc, se inchiriaza si se renoveaza.

Inainte de a vinde sau de a cumpara un imobil este important ca oamenii sa analizeze situatia in care se afla cladirea, cat de mult ar consuma dupa ce s-ar muta in aceasta, daca au sau nu si avantaje in urma acestei achizitii, etc. Certificatul energetic al cladirii poate comunica despre un imobil ca este o investitie buna sau mai putin buna, ca este incadrat intr-o anumita clasa energetica, de la A la G, ca se merita achizitionat sau nu, dar si alte aspecte, legate nu doar de ceea ce tine de interior, cat si de exterior.

Documentul este valabil timp de 10 ani in cazul in care in imobil nu se fac reparatii majore, ofera informatii detaliate despre consumul de energie si permite valorificarea acestora prin stabilirea unei scaderi a costurilor intretinerii, prin anumite masuri luate in timp. Practic, acest document este ideal pentru estimarea costurilor lunare de intretinere si este foarte usor de obtinut.

Cum se obtine si ce acte sunt necesare

Este suficient ca persoanele carora le este necesar sa ia legatura cu un auditor energetic atestat care se va ocupa de masuratori precum si de colectarea datelor de la fata locului, dupa care va emite acest certificat energetic in maxim 24 de ore de la data vizitei, uneori chiar mai devreme sau mai tarziu.

Pentru intocmirea lui sunt necesare urmatoarele documente:

  • Planul general de incadrare in zona – cu precizarea punctelor cardinale;
  • Planul arhitectural al cladirii;
  • Planurile sectiunilor transversale si longitudinale;
  • Planurile instalatiilor de apa calda si incalzire.

Utilitate

Certificatul de performanta energetica ajuta la luarea unei decizii pe termen lung, este un document care se va dovedi indispensabil pentru toti cei care vor sa se ocupe de vanzarea cat mai rapida a casei lor sau inchirierea ori cumpararea unei cladiri de birouri, unui restaurant, unui hotel sau a unei sali de sport ori a unei cladiri destinata activitatilor comerciale.

Pe piata imobiliara, nicio miscare gresita nu este acceptata, iar lipsa acestui document la o tranzactie presupune anularea contractului de inchiriere sau de vanzare-cumparare, de aceea nimeni nu trebuie sa omita obtinerea sa.

Certificatul energetic isi merita investitia, mai ales ca are o valabilitate foarte mare si o utilitate deosebit de importanta. Cu cat o cladirea va pierde mai putina energie, cu atat si confortul din interior va fi mult sporit, ceea ce reprezinta un beneficiu pentru proprietari.

Legislatia privind certificatul energetic

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor.

Certificat energetic Braila
4.5 (90%) 8 voturi