Certificat energetic sector 3 Bucuresti

 

AIA PROIECT – Birou de proiectare

Contact:

Telefon: 0722-49.44.47;

Email: detalii@aia-proiect.ro

Formular contact / cerere oferta: Click aici

Despre Noi:

AIA PROIECT va sta la dispozitie atunci cand aveti nevoie de rapoarte de audit energetic si de elaborarea certificatelor energetice (necesare atunci cand vindeti sau inchiriati un imobil). Echipa noastra a realizat pana acum o multime de certificate si a demonstrat ca suntem un partener profesionist si de incredere. Desi punem calitatea serviciilor noastre pe primul loc, reusim totdata sa oferim si preturi competitive. AIA PROIECT este solutia ideala atunci cand trebuie sa realizati o expertiza termoenergetica, cautati solutii de reabilitare energetica, sau aveti nevoie de un auditor termoenergetic pentru cladiri industriale sau rezidentiale.

 

 

AIA Proiect

Grade profesionale auditori energetici atestati: auditori energetici gradul I si gradul II;

Numar de auditori energetici atestati: 4;

 

Locatii servite:

Cand aveti nevoie de servicii de audit energetic, puteti conta pe echipa AIA PROIECT pentru orice adresa din sectorul 3 Bucuresti.

De asemenea, puteti apela la noi si daca sunteti localizat in Bucuresti sectorul 2 sau judetul Ilfov, unde veti beneficia de acelasi profesionalism la aceleasi tarife atractive.

Preturi certificate energetice sector 3:  

  • Preturile practicate difera in functie de complexitatea lucrarii solicitate. Va invitam sa ne contactati pentru a ne oferi mai multe detalii daca doriti o oferta de pret.

Program de lucru: Echipa noastra de audit energetic va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, in intervalul orar 08:30 – 18:00.  

Formular contact / Cerere de oferta:

Numele Dvs (necesar)

Adresa de email (necesara)

Nr de telefon

Tip imobil

Alte detalii

 

Informatii utile:

I: Ce este certificatul energetic?

R: Este un document tehnic cu caracter informativ, care incadreaza imobilul (locuinta, apartamentul, cladirea) intr-una din cele 7 clase de eficienta energetica stabilite la nivelul Uniunii Europene.

I: La ce serveste acest document?

R: In functie de caracteristicile sistemului de constructie si a instalaţiilor aferente, documentul stabileste indicative de performanta energetica si de mediu, ceea ce ofera proprietarului si potentialului cumparator/chirias informatii privind consumul real de energie. Bazat pe aceste informatii, viitorul proprietar sau chirias poate estima costurile lunare de intretinere, precum si investitia necesara pentru a optimiza performanta energetica a imobilului.

I: Este obligatoriu sa detin un certificat energetic?

R: Este obligatorie detinerea unui astfel de eocument in urmatoarele situatii: intabulati un imobilnou construit, doriti sa vindeti un imobil, sau doriti sa inchiriati un imobil.

I: Cine poate elibera documentul?

R: Acest document poate fi eliberat doar de catre au auditor atestat MDRAP.

I: Cat dureaza pana obtin documentul?

R: Dupa culegerea datelor necesare, auditorii nostri va vor elibera docuemntul in maxim 24 de ore.

Ce este un certificat energetic

Certificat EnergeticCertificatul de performanta energetica (certificat energetic) este un document, cu valabilitate de 10 ani, care atesta performanta energetica a constructiilor (cladirilor).

Desigur ca sunteti familiarizati cu clasele energetice de la electrocasnice. Ceva asemanator este si in cazul cladirilor.

Acestea se impart in clase energetice, de la A la G, unde in clasa A sunt cele mai performante cladiri din punct de vedere energetic.

Acest document se obtine de catre proprietar/investitor/administratorul cladirii/unitatii de cladire.

Obligativitatea detinerii unui certificat energetic

Obligativitatea detinerii acestui document a fost introdusa prin Legea 159 /2013, care modifica Legea nr. 372/2005.

Este obligatoriu sa detineti un certificat energetic pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse unor renovari majore.

In cazul lipsei unui astfel de document la incheierea unei vanzari-cumparari, contractul este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta.

Detalii suplimentare pot sa va furnizeze specialistii in domeniu, auditorii energetici atestati.

Auditori energetici atestati

Conform legii, acest certificat energetic se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati.

Acestia sunt incadrati in gradele profesionale I sau II.

Lista de auditori energetici atestati poate fi consultata pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice: lista auditorilor energetici atestati.

Legislatia privind certificatul energetic

Principalele reglementari legale in domeniu sunt:

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor.

Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea afisarii certificatului energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.) dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat..

De asemenea, tot prin Ordonanta nr. 13/2016 se instituie obligativitatea punerii in aplicare in perioada de valabilitate a certificatului energetic a recomandarilor stabilite in acest certificat de performanta energetica.

Amenzile pentru neafisarea certificatului energetic in mod vizibil la aceste tipuri de imobile cresc pana la suma de maxim 2500 lei.

Cine doreste, poate studia in amanunt aceste legi, precum si alte reglementari tehnice si legale, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP): detalii aici.